bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Giordano táhne Calgary. Na ledě i mimo něj

16. listopadu 2014, 17:44

Jan Prošek

Vždy, když se volí kapitán hokejového týmu, posuzují se dvě hlavní skupiny vlastností. První jsou hokejové dovednosti, které v drtivé většině případů ocení i fanoušci. Druhou, při nejmenším stejně důležitou skupinou, kterou ovšem diváci nemohou častokrát hodnotit, jsou schopnosti motivovat hráče, být pro spoluhráče příkladem a lídrem kabiny. Lepšího kapitána než je Mark Giordano si v Calgary zvolit nemohli.

„Mark je výborným příkladem pro mladé členy týmu. Dokazuje, že poctivým přístupem k tréninku se dají dokázat velké věci. Pro mladé je přínosem, že mohou sedět vedle něho v kabině a okoukávat od něho různé věci,“ nechal se slyšet kouč týmu Calgary Bob Hartley.

Mark Giordano je obránce, který ovšem nemá problém podpořit své kolegy ve snaze dopravit kotouč do branky soupeře. V letošním ročníku odehrál devatenáct zápasů a připsal si jednadvacet kanadských bodů za šest branek a patnáct asistencí. V týmu Calgary Flames v produktivitě nechal za sebou všechny útočníky. Dva ze tří nejproduktivnějších hráčů Plamenů jsou obránci. Kromě Giordana se na výsluní dostal i TJ Brodie, ten ztrácí na svého parťáka šest bodů.

Právě v kanadském bodování obránců vede Giordano celou National Hockey League. Na druhého Brenta Burnse má náskok čtyř bodů. O kvalitě obránců hodně vypovídá statistika +/-, tedy účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách. V této kolonce má kapitán Flames + 8, což ho řadí na osmé místo mezi obránci. Giordano si své defenzivní úkoly plní na výbornou.

Sám Mark Giordano tvrdí, že mu na ofenzivním stylu hokeje nepřijde nic zvláštního a v podstatě ho považuje za svůj. „Vždy, když jsem měl možnost založit nějakou útočnou akci či se o to alespoň pokusit, udělal jsem to. Jsem obránce, který rád útočí. Díky tomu se dostávám na led při přesilových hrách,“ dodal svůj pohled na věc a pokračoval: „Právě při početních výhodách cítím větší zodpovědnost než při hře ve standardním počtu hráčů. Dobře sehraná přesilovka mi dokáže pomoci, abych se dostal do zápasu.“

Giordano má mimo jiné pověst skutečného týmového hráče. „Je to skvělý člověk, vše se snaží podřídit mužstvu. Má zájem o všechno, co se nějakým způsobem týká mančaftu. Projevuje zájem o dění v celé organizaci, “ dodal na jeho adresu hlavní trenér Hartley.  

„Myslím, že všechno je o nalezení cesty jak tým vést. Podle mého je to o tom být příkladem na ledě i mimo něj,“ shrnul svou úlohu v týmu Mark Giordano.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.