bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Goal-ofsson má rekord! Takhle se neuvedl ani přesilovkový král Ovečkin

15. října 2019, 11:15

Tomáš Zatloukal

Napřáhl a prudce máchl holí. Puk však netrefil a navíc málem upadl. Hráči Buffala ale nepanikařili a opět připravili pro Victora Olofssona palebnou pozici. A čtyřiadvacetiletý Švéd napodruhé nezklamal, když pověsil kotouč přesně pod horní tyč dallaské branky. Legendární komentátor Rick Jeanneret mohl svým pronikavým hlasem křičet: Goal!

Všechny hokejové akce znějí lépe za doprovodu Jeanneretových hlášek. Ať už jde o zákroky Dominika Haška, trefy Mira Šatana nebo třeba hity Mikea Pecy.

Ty ovšem patří minulosti, teď Jeanneret často hlaholí při nekompromisních ranách Olofssona, nadějného odchovance ze slavné líhně MODO.

Olofsson dal proti Dallasu vítěznou branku, jeho přesný zásah ovšem má i jiný než dvoubodový význam. Švédský reprezentant se zapsal do dějin NHL jako první hokejista, jemuž se podařilo dát svých prvních sedm gólů ve slavné soutěži v přesilovce.

"Nejdůležitější je prostě na nic nečekat a rychle vypálit. Dřív než vám vloží do střely obránce hokejku, nebo se gólman přesune," zní jeho prostý, leč tuze účinný recept na úspěch.

Olofsson, fanoušky Buffala překřtěný na Goal-ofssona, je symbolem parádního startu celého mančaftu. Tým kolem supertalentů Jacka Eichela a Rasmuse Dahlina ještě v základní hrací době neprohrál, hned pětkrát slavil vítězství.

Olofssonova jízda za rekordem nicméně začala již na konci minulé sezony, tehdy potrestal dvě vyloučení soupeře. A teď přidal další pět přesilovkových tref.

Podívejte se na rekordní zásah v podání "Goal-ofssona":

Borec s jágrovskou osmašedesátkou na zádech ovšem nechce být jen zbraní pro početní výhody.

"Je hezké, že jsem vytvořil nový rekord NHL, nicméně bych byl rád, kdybych se už konečně trefil také ve hře pět na pět. Věřím, že to brzy přijde, ze své celkové hry mám stále lepší pocit," povídá.

Buffalo si každopádně proti Dallasu vylepšilo úspěšnost v přesilovkách na 42 procent, což je vskutku úchvatné číslo. 

A na závěr jedna zajímavost, Alex Ovečkin, jehož góly z levého kruhu jsou už koloritem NHL, poprvé skóroval v početní výhodě už při své premiéře v kanadsko-americké lize. Ještě před tím se však stihl trefit i za vyrovnaného počtu hráčů na ledové ploše.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.