bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gól dne: Přesilovka podle učebnice a Halák neměl šanci

6. listopadu 2014, 8:55

Martin Zíta

Ani tentokrát hráči nejlepší hokejové ligy světa nezklamali a vytáhli ze svých kouzelnických klobouků několik povedených čísel. Nás v noci nejvíce zaujala přesilovková kombinace Anaheimu, ale možná ještě důležitější roli sehrála branka Tomáše Tatara, která také snese nejpřísnější měřítka. Rychlé ruce pak při samostatném nájezdu ukázal Alex Galchenyuk.

1. místo – Matt Beleskey (Anaheim Ducks)

Anaheim byl v duelu s Islanders jistě považován alespoň za mírného favorita, papírové předpoklady ale naplněny nebyly. Ducks museli od začátku zápasu dotahovat náskok Ostrovanů a dokud měli šanci reagovat, dařilo se jim to.

Oku lahodila zejména branka Matta Beleskeyho, jenž snížil na 1:2. Ducks v tu dobu sehrávali přesilovou hru a zakončovat chtěl již Fowler, při střele ho ale zradila hokejka a celý kolotoč přihrávek se tak rozjel podruhé. Po trase Vatanen – Kesler – Beleskey tak skončil kotouč v brance a Jaroslav Halák neměl sebemenší šanci.

2. místo – Tomáš Tatar (Detroit Red Wings)

V podobné situaci se ocitli také detroitští Red Wings. A i týmu z Michiganu se dlouho dařilo nacházet odpovědi na údery Rangers, znovu ale přišlo prodloužení a v něm druhou šanci nedostanete.

Rudá křídla ale musí být ráda i za bod, jelikož ještě osm vteřin před koncem závěrečného dějství to vypadalo, že z Madison Square Garden odjedou s prázdnou.

Ovšem poté zafungovala československá spolupráce. Kindl předal kotouč Nestrašilovi a ten narýsoval parádní přihrávku na Tomáše Tatara, který z pravého kruhu zacílil do částečně odkryté branky.

3. místo – Alex Galchenyuk (Montreal Canadiens)

Utkání mezi Montrealem a Buffalem také nenašlo vítěze v předepsaných 60 minutách, ale jako jediné došlo až do samostatných nájezdů. Ty jsou prakticky vždy zárukou nějaké kulišárny nebo ukázkově hbitých rukou.

Přesně takové má mladík v dresu Habs Alex Galchenyuk. Ten se rozjel na Neuvirtha, zamíchal s kotoučem a poslal českého gólmana na druhou stranu. Přestože tento gól v zápise o utkání vzhledem k vývoji nájezdů nenajdeme, určitě stál za to.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.