bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gól roku? Connor McDavid nadchl hokejový svět další parádou

29. března 2019, 11:00

Jiří Lacina

Před třiadvaceti lety podobným způsobem skóroval Mario Lemieux. V power weeku v létě 1996 jsme pak tuhle branku mohli vidět jako nejhezčí gól sezóny 1995-96. Kapitán Pittsburghu si zpracoval skákající kotouč a s hokejkou za nohou přehodil puk přes gólmana.

Akci najdete v čase 2:37:

Ve čtvrtek předvedl podobnou kulišárnu Connor McDavid. V mnohem větší rychlosti, sluší se dodat. Akci předtím ještě vyšperkoval elegantním přechodem přes obránce. Kanadský fenomén, jehož v nedávné anketě NHLPA vyhlásili hráči s náskokem nejlepším útočníkem současné NHL (1. McDavid 63,6%, 2. Sidney Crosby 17,2%, 3. Nathan MacKinnon 4,2%, 4. Nikita Kučerov 3,7%), vstřelil svůj čtyřicátý gól v sezóně způsobem hodným mistra.

„Tohle můžete vidět třeba čtyřicetkrát a neomrzí se to,“ píše unisono edmontonský tisk. Stačí zadat do vyhledávačů „Connor McDavid goal of the year“ a odkazy z posledního dne na váš jenom prší. Tahle paráda bude pravděpodobně dominovat sestřihům nejlepších akcí sezóny 2018-19.

„Absolutně děsivé. Nad tímhle můžete jen kroutit hlavou. A v jaké rychlosti…!“ neskrýval v luxusním sky boxu husí kůži jeden z letitých skautů Oilers.

Šance Edmontonu na play off se bohužel po porážce 2:3 propadly do oblasti teorie. McDavid aspoň zapsal další dva kanadské body (1+1). Kdyby ligová disciplinárka nedávno nevzala přísným verdiktem kapitánovi Oilers dva zápasy, dost možná mohlo být ještě ze souboje o Art Ross Trophy drama. Kučerovův náskok se totiž aktuálně ztenčil na sedm bodů. Oběma borcům zbývá sehrát pět zápasů.

Zabojovat o individuální cenu může také Leon Draisaitl, který po 47. trefě ztrácí v tabulce střelců na Alexandra Ovečkina (49) dva přesné zásahy. Německý útočník má po čtvrtku na kontě 101 bodů. Spolu s McDavidem jsou první stobodovou dvojicí Olejářů od sezóny 1988-89 (tehdy Jari Kurri a Jimmy Carson).

Česká historie

Pro pořádek dodejme, že podobný kousek jako McDavid předvedl v minulosti i nejeden český hokejový hračička. Gól střelou zpoza nohy měl ve svém repertoáru například Viktor Ujčík, vidět jste ho mohli od Otakara Vejvody, obrovsky jej zpopularizoval Roberta Kysela ve čtvrtfinálové sérii tuzemského play off 2001. Součástí historie NHL je také v podání Tomáše Hertla nebo Marka Malíka.

Skoro dvoumetrový obránce, jehož góly v každé sezóně byste obvykle spočítali na prstech jedné ruky, tímto drzým blafákem ukončil tahanici o druhý bod mezi New Yorkem Rangers a Washingtonem Capitals 26. listopadu 2005. Šlo o patnáctou sérii nájezdů, Malík jel jako třicátý v pořadí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.