bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Golden Knights přišli o Fleuryho! Subban ale nadchl a začal přímo pohádkově

16. října 2017, 10:10

Michal Janoštík

Jeden z nejzajímavějších příběhů dosavadního průběhu sezóny by mohl dostat pořádnou trhlinu. Nový tým v NHL, Vegas Golden Knights, totiž umístil na listinu zraněných jednoho z hlavních strůjců úspěchu.

V zápase proti Detroitu se zranil Marc-André Fleury a přidali se k němu dokonce i Jonathan Marchessault a Erik Haula. Z AHL tak byly povolány náhrady – brankář Maxime Legace a útočníci Alex Tuch a Vadim Šipačov.

Tato situace, jakkoliv je pro Vegas nepříjemná, nabídla zajímavou možnost. Nováček NHL totiž v noci nastoupil proti Bostonu Bruins. Tedy týmu, kterému z listiny volných hráčů vyfoukli Malcolma Subbana, náhradního brankáře, jenž má nyní nahradit Fleuryho.

Je to trochu zábavné, ale to určitě není zranění Fleuryho. Nejen, že Detroit uštědřil soupeři první prohru v historii, ale také mu vyřadil důležitý stavební kámen jeho sestavy.

I přes šest obdržených gólů proti Red Wings měl skvělou úspěšnost zákroků 92,5%. I to z něj udělalo možná první tvář nového týmu.

Pokud se navíc nebude Subbanovi, jakožto náhradě, dařit, mohly by se objevit nesouhlasné ohlasy ohledně výměny Calvina Pickarda do Toronta. Náhradní brankář Vegas to tak jistě nebude mít vůbec lehké a bude zajímavé sledovat, jak se s tím popere. Zatím to ale vypadá, že vše dopadne daleko lépe, než se mohlo na první pohled zdát. 

Subban totiž v zápase proti jeho bývalému týmu zářil a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu poté, co obdržel jediný gól z dvaadvaceti střel a úspěšnost zákroků vytáhl na 95,5%.

Na soupisce se konečně objevil i Vadim Šipačov, jenž možná konečně dostal rozum a rozhodl se nesabotovat jeho působení ve Vegas. Dal gól a rozhodně přesvědčil, že kvalitu má, navíc se stal třetí hvězdou utkání. No a povolaný útočník Alex Tuch? Jeden gól, jedna asistence, první hvězda utkání. 

Tři nové akvizice v sestavě Golden Knights tak doslova ovládly zápas proti Bostonu. Pokud to tak půjde dál, podceňovaný tým z Las Vegas by se mohl stát černým koněm soutěže. Máme se na co těšit, tento pohádkový příběh pokračuje dál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.