bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gólman za Skinnera či Faulka? Carolinu čekají změny

17. května 2018, 16:53

Lukáš Podleśny

Již devět let se Carolina nedokázala probojovat do play-off. Před novou sezónou se tak v kádru plánují změny a ty se mohou týkat také největších hvězd. V ohrožení jsou tedy i hráči jako Justin Faulk či Jeff Skinner.

V letošní sezóně to dlouho vypadalo na to, že se Carolina bude srdnatě rvát o poslední postupovou pozici. Jenže nakonec východní konferenci zakončila na desátém místě a od vytoužené elitní osmičky jí dělila čtrnáctibodová propast. S tím v Carolině samozřejmě nejsou spokojeni a před novým ročníkem NHL tak začínají mluvit o změnách v hráčském kádru.

„Musíme se zaměřit na každou pozici v našem týmu. Jsme devět let bez play-off a někteří hráči jsou tady i sedm let. Faulk i Skinner jsou jedni z našich nejlepších hráčů, tudíž si musíme být jistí, že výměnou uděláme správný krok,“ říká generální manažer Hurricanes, Don Waddell.

Je fakt, že Faulk se Skinnerem jsou elitními hráči Caroliny, ale koho jiného by měl tým nabídnout, když chce zkvalitnit? V letošní sezóně tato dvojice nasbírala celkem 32 branek a 48 asistencí, nicméně přesto nebyl ani jeden z nich mezi TOP 3 kanadského bodování týmu. Pro trejd jsou ale jako dělaní. Přeci jenom je oběma šestadvacet, což je výborný věk. Případný zájemce tedy může získat kvalitní hotové hráče a Carolina naopak vytouženou posilu do brány.

Přesně tak, především brankoviště je trnem v oku generálního manažera. Wardovi totiž letošním ročníkem skončila smlouva a Scott Darling se ve své první sezóně jako jednička týmu příliš neosvědčil. Ve 43 zápasech totiž vychytal pouhých třináct vítězství, v průměru inkasoval přes tři góly na zápas a procentuální úspěšnost měl pod 89 %. Opravdu tristní čísla gólmana, který dostal čtyřletou smlouvu na více než 16 miliónů dolarů.

„Všichni víme, že potřebujeme zkvalitnit pozici brankáře. Je to něco v čem musíme být opravdu lepší a víme, že je potřeba udělat změny. Scott Darling přijel na loňský kemp ve špatné kondici, ale stále cítíme, že to v sobě má. Uděláme cokoliv, abychom Scotta dostali do nejlepší formy,“ přidal devětapadesátiletý Waddell.

Po změně na trenérském postu, kdy Billa Peterse nahradil Rob Brind’Amour se tak může očekávat nějaký zajímavý trejd. A jak generální manažer Caroliny naznačil, rozhodně není vyloučené, že se bude pakovat některý z dvojice Faulk – Skinner. Tedy hráčů, kteří jsou od začátku své kariéry neodmyslitelně spjati s organizací Hurricanes.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.