bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gomez se u Stevense učí trenéřině, od nové sezóny bude působit jako asistent u Islanders

7. června 2017, 20:00

Vojtěch Balon

Nedávno na povrch vyplavala informace o tom, že bývalý útočník Scott Gomez se začne věnovat trenérskému řemeslu, za jednoho ze svých asistentů si jej vybral kouč New York Islanders Doug Weight.

Bývalý hokejista, který strávil nejlepší léta kariéry v New Jersey Devils, ale ještě přesně neví, jakou roli v realizačním týmu bude zastávat. Ačkoliv Gomez proslul jako produktivní útočník, s bývalým dlouholetým spoluhráčem Scottem Stevensem si naplánoval schůzku o vedení obránců, u Stevea Valiquettea se zase učil o brankářích.

„Abyste byl dobrým koučem, musíte být všestranný. Musím se naučit detaily o každém postu. Nevím, jak třeba takoví brankáři přemýšlí, proto se budu neustále vzdělávat,“ hlásí Gomez, který s Islanders podepsal dvouletou smlouvu. „Co se stane, když se mě nějaký hráč zeptá na defenzívu? Musím přeci znát odpověď. Měl jsem trenéry, kteří mi nedokázali odpovědět na otázky, to jsem nedokázal pochopit,“ vysvětloval aljašský rodák.

Gomez v tichosti ukončil kariéru teprve loni v září, minulou sezónu postupně vyměnil dresy St. Louis, Hershey (AHL) a Ottawy. Sedmatřicetiletý forvard si mohl užívat pohody a vydobytého bohatství, místo toho ale podepsal smlouvu s minimálním platem 575 tisíc dolarů a začal sbírat poznatky pro budoucí trenérskou kariéru. „Věděl jsem, že chci po kariéře trénovat, proto jsem to nezabalil. Když promlouváte k hráči, nesmí mít pocit, že jeho trenér to kdysi vzdal,“ ví Scott Gomez.

A že příběhů bude mít v kabině na rozdávání. „Prošel jsem si vším. Byl jsem na vrcholu, spadl na úplné dno, drápal se zase zpátky nahoru. Vím, jaké to je, když na vás každý zápas bučí 20 tisíc diváků,“ zakončil rodák z Anchorage.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.