bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Greena znovu obtěžuje virus. Kvůli léčbě předčasně ukončil sezonu

8. března 2019, 18:05

Jan Vojkůvka

Podruhé během této sezony napadl tělo obránce Mika Greena virus. S virovým onemocněním marodil hokejista Detroitu už zkraje ročníku, a podle dostupných informací se i nyní jedná o stejnou nemoc, která přinutila zkušeného beka předčasně zabalit sezonu.

Třiatřicetiletý Green vynechal už v říjnu devět zápasů a do ligy naskočil až ke konci prvního měsíce základní části. Tehdy mu virus napadal játra, což mělo za následek také neustálou únavu, kvůli které zmeškal přípravné zápasy před sezonou.

Po posledních zápasech, kdy se necítil dobře, se rozhodl navštívit specialistu, který mu doporučil několik týdnů úplného odpočinku. To by mělo zajistit, že se virus z jeho těla nadobro vytratí.

„Doktor doporučil několikatýdenní odpočinek, aby si tělo s virem poradilo, takže v této sezoně už dohrál,“ podotkl trenér Detroitu Jeff Blashill. „Co jsme pochopili, tak kompletní odpočinek se o nemoc postará. Už by se neměla znovu vrátit,“ podotkl s tím, že se stejným virem Green laboroval už na začátku sezony.

Pro Greena se jedná o další zdravotní komplikaci. Už v březnu minulého roku musel podstoupit operaci krku.

Green v této sezoně odehrál 43 zápasů, ve kterých vsítil 5 branek a přidal 21 asistencí. Jeho absence ve zbytku sezony nemusí Red Wings zase až tolik mrzet, jelikož tým už nemá reálnou šanci, jak proniknout do play off. Proto může zkušený bek, jenž má u týmu smlouvu ještě na jeden rok, poměrně v klidu odpočívat a léčit se.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.