bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gretzky vedl z lavičky Pacifickou divizi. Fotku s ním si zarámuji, poznamenal Rittich

26. ledna 2020, 14:20

Matěj Hodoval

Jedna z těch největších, ne-li vůbec největší legenda ledního hokeje se zúčastnila Utkání hvězd 2020. Wayne Gretzky byl zvolen čestným kapitánem Pacifické divize, se svým výběrem pak strávil i samotnou All-Star Game.

Každá z divizí měla kromě tradičního trenéra i čestného kapitána, tedy slavnou osobnost, která je nějak spojená se St. Louis, a která zároveň stála na střídačce společně s trenérem.

Pacifické divizi připadl Wayne Gretzky. Legendární devětadevadesátka, hráč který v NHL nasbíral nejvíce gólů i asistencí, zkrátka hokejová ikona. The Great One nastupoval za Bluesmany v sezoně 1995/1996.

Pro Gretzkyho není role trenéra neznámou. Legendární Kanaďan stál od roku 2005 do roku 2009 na lavičce Phoenixu, kde skončil s bilancí 143-161-24.

Při letošním Utkání hvězd stál shodou okolností na lavičce s aktuálním lodivodem Pouštních psů, Rickem Tocchetem.

Zástupci Pacifické divize byli z přítomnosti Gretzkyho nadšeni. „Slyšet mluvit toho nejlepšího z nejlepších o dění na ledě a hráčích je něco mimořádného, navždy si to budu pamatovat,“ líčil Max Pacioretty.

Ačkoliv to bylo pouze Utkání hvězd, Gretzky přesto vzal svou roli zodpovědně a svým svěřencům radil, podporoval je na ledě i v kabině a celou akci prožíval. „Stále má v sobě takový ten zápal, chtěl vyhrát,“ usmíval se Pacioretty.

Hráči Pacifické divize pak získali do své sbírky nejen vítězství v All-Star Game, ale také společnou fotku s legendou. „Vyfotili jsme se s ním. Ten snímek pravděpodobně skončí zarámovaný,“ podotkl český brankář David Rittich.

Jak si celou akci užil samotný Wayne Gretzky? „Jsem překvapen vyspělostí těch hráčů, co dělají pro své komunity a pro celou National Hockey League. Opravdu jsem si to užil, tady být.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.