bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Griffith se vrací. Útočník je zpátky v Torontu, na Floridě strávil sotva pár týdnů

22. ledna 2017, 14:00

Vojtěch Balon

Ještě v dresu Bostonu Bruins patřil Seth Griffith (na snímku) k velkým talentům Julienovy skvadry, postupně ale vypadl z role a masachussettský celek o něj ztratil zájem. V létě se rodák z ontarijského Wallaceburgu přesunul do Toronta, kde ale nepobyl dlouho a byl umístěn na listinu waivers, odkud si kanadského útočníka stáhla Florida. Nyní se situace opět opakovala, jen v opačném gardu. Griffith je tak znovu majetkem Toronta.

Přesněji jeho farmy v American Hockey League, kam Leafs čtyřiadvacetiletého křídelníka ihned po jeho znovuzískání umístili. Griffith ani nemusel být umístěn na listinu waivers, kolektivní smlouva totiž v tomto případě hovoří jasně:

„Pokud klub zažádá o umístění hráče na waivers a ještě ve stejné sezóně získá tohoto hráče formou waivers zpět, pak může tento klub hráče poslat na hostování do jiné soutěže, a to do 30 dnů (a pokud neodehraje více než 10 zápasů), aniž by musel projít listinou waivers.

Seth Griffith se tak stal jakousi hříčkou tohoto pravidla kolektivní smlouvy mezi NHL a její hráčskou asociací. Ke známým cestovatelům skrz listinu waivers se v posledních letech zařadili třeba Marc Arcobello či Jiří Sekáč (oba už shodou okolností zvolili přesun do Evropy), Griffithův případ je ale pěknou raritou.

Nutno však dodat, že jeho brzký konec na Floridě se dal očekávat. Za Panthers odehrál celkem jednadvacet zápasů (párkrát dokonce v jedné formaci s Barkovem a Jágrem), za tuto dobu ale nasbíral pouhých pět asistencí a nedávno navíc utrpěl otřes mozku, a tak o něj vedení Cats ztratilo zájem.

Do základní sestavy v dobré formě hrajících Maple Leafs by se Griffith nejspíš nevměstnal, a tak je pro něj působení u Marlies asi nejlepší možnou variantou. V AHL totiž vždy exceloval, nevysoký útočník od začátku své profesionální kariéry sbíral na farmách téměž bod na zápas, své umění ale stále nedokázal přenést o stupínek výš. Kvůli tomu a kvůli složitým regulím soutěže se Seth Griffith nyní stane spoluhráčem Milana Michálka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.