bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Grzelcyk je mimo hru, Sundqvist za ostrý zákrok vyfasoval stopku

31. května 2019, 16:10

Adam Bagar

Hokejisté St. Louis budou ve třetí finálové bitvě proti Bostonu postrádat útočníka Oskara Sundqvista, jenž od NHL dostal disciplinární trest na jedno utkání za zákrok na obránce Matta Grzelcyka.

K incidentu došlo na konci první třetiny druhého utkání. Zatímco otřesený Grzelcyk opouštěl ledovou plochu za pomoci lékaře a spoluhráčů, Sundqvist musel na trestnou lavici. Verdikt sudích zněl menší trest za vražení na hrazení.

„Nemyslím si, že to je hit, který chceme ve hře vidět. Bylo to zezadu, do hlavy, na mantinel. Pokud je za to jen dvouminutový trest, sérii moc obránců nedohraje. Ale je to v rukou někoho jiného,“ nechápal útočník Bostonu David Backes.

Zákrokem se zabývala NHL, která mu dala za pravdu. Oskar Sundqvist dostal stopku a vynechá sobotní třetí duel. Stejně jako Matt Grzelcyk, který neodcestoval s týmem do St. Louis. Lékaři jej nadále monitorují kvůli otřesu mozku.

Pro oba týmy jsou to citelné ztráty. Sundqvist v letošním play off pomohl St. Louis už devíti body (4+5). Grzelcyka, který za Boston nasbíral sedm bodů (3+4), nahradí ve třetí obranné dvojici buď John Moore, nebo Steven Kampfer.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.