bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gudas potrestán. Za zbytečný zákrok si nezahraje šest zápasů

11. října 2016, 14:35

David Baláš

Pohybuje se na tenké hraně mezi dovolenou tvrdostí a nebezpečnými fauly. Zatímco před týdnem se udržel v mezích pravidel a hit na nováčka Jimmyho Veseyho mu u disciplinární komise prošel, ten sobotní na dalšího mladíka Austina Czarnika už nikoliv. Radko Gudas si tak odpyká šestizápasový distanc a bude Philadelphii chybět v úvodu sezony.

Běžela šestá minuta závěrečné třetiny závěrečného přípravného duelu Letců, když český pořízek znovu ukázal, čím je pověstný. Tedy hodně ostrými zákroky. Gudas si v duelu s Bostonem najel jako třetí hráč do souboje Dalea Weise s Czarnikem a třiadvacetiletého zelenáče dlouho po odpálení kotouče u mantinelu tvrdě atakoval.

Naneštěstí pro něj však zasáhl Czarnika ramenem do hlavy a o plexisklo ho poslal k zemi. Včerejší verdikt disciplinárky byl proto nemilosrdný: Máš stopku na šest zápasů.

Kromě toho Gudas přijde z platu o 245 tisíc dolarů, v přepočtu tedy zhruba o šest milionů korun.

Gudas je v zámoří svou drsnou hrou velmi dobře známý. Často se prezentuje podobnými zákroky, ale až dosud se větším trestům vyhýbal. Loni sestřelil Mikea Zibanejada z Ottawy a vysloužil si distanc na tři utkání, všechny ostatní hity mu však prošly.

To se může nyní změnit. Bek z Kladna si vykoledoval nálepku potížisty, a pakliže předvede v budoucnu další obdobně zbytečný zákrok, může očekávat od disciplinárky podstatně vyšší trest než šest duelů. Ta totiž zpravidla k nenapravitelným hříšníkům přistupuje o poznání tvrději než k jednorázovým agresorům.

Gudas si přitom stojí za tím, že jeho hra nijak nevybočuje z normy. „Když mám za rok třeba 250-300 hitů, tak je jasné, že tři až čtyři z nich budou na hraně. Ale to je podle mě velmi slušné číslo. Nehody se prostě stávají, nemůže být všechno perfektní. Nikdy však nechci zranit soupeře,“ dušoval se pro stanici TSN.

Navíc se domnívá, že svoji hru v poslední době upravil. „V minulé sezoně jsem byl poprvé v kariéře potrestaný a dost jsem kvůli tomu mluvil s vedením ligy. Chtěli po mně, abych změnil svůj styl. Myslím si, že se mi to povedlo, protože zbytek roku jsem odehrál v pohodě,“ říkal Gudas ještě ve čtvrtek před hitem na Czarnika.

Fanoušci Philadelphie mohou doufat, že podobně bezproblémově odehraje urostlý zadák i zbytek letošní sezony. Ta začne pro Gudase až 25. října proti Buffalu po vypršení trestu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.