bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hádanka u Rangers pokračuje: Měl chytat Šesťorkin, šanci možná znovu dostane Lundqvist

2. srpna 2020, 17:00

Martin Schwarz

Fanoušci Rangers nemají o překvapení nouzi. Až do začátku prvního utkání předkola play-off proti Carolině čekali na jméno gólmana, který se objeví v kleci jejich oblíbeného týmu. Nakonec padla překvapivě volba na Henrika Lundqvista. Hádanka ale pokračuje dál.

Kvalifikační sérii proti Hurricanes měl podle původních plánů mezi třemi tyčemi odstartovat ruský mladík Igor Šesťorkin. Jenže ten nakonec nebyl ze zdravotních důvodů schopný k zápasu nastoupit a strávil jej pouze na tribuně.

A tak dostal příležitost ostřílený veterán Henrik Lundqvist. Nevedl si špatně, v emocemi nabitém utkání předvedl 34 zákroků, jeho tým však podlehl těsně 2:3 a v předkole hraném na tři vítězné duely ztrácí.

Ještě včera (v sobotu večer) před zápasem vše nasvědčovalo, že Lundqvist pro pondělní odvetu přenechá místo Šesťorkinovi, protože se v případě rodáka z Moskvy má jednat jen o krátkodobou zdravotní indispozici. Už pá hodin po konci střetnutí však realizační tým Rangers připustil, že situace ohledně mladého brankáře není tak růžová.

„Nejsme si jistí, jestli bude připraven na druhý zápas série,“ neskrýval před novináři hlavní kouč David Quinn.

Přijde Lundqvist o skvělou sérii?

Teprve v následujících hodinách se dozvíme, kdo dostane v pondělí v podvečer evropského času brankoviště Jezdců na starost.

Připomneňme, že Igor Šesťorkin v NHL doposud odchytal pouze 12 utkání, ale zapsal v nich 10 výher a fantastickou úspěšnost zákroků 93.2 %. Není tak divu, že mu Newyorčané chtějí dát prostor také ve vyřazovacích bojích, aby zvýšil jejich šance na postup mezi osm nejlepších týmů ve Východní konferenci.

To Lundqvist se statistikami ze základní části příliš chlubit nemůže (3.16 obdržených gólů na zápas, procentuální úspěšnost 90.5 %). V sezoně však předváděl fantastické výkony právě proti Carolině – všechny tři střetnutí proti Hurricanes vyhrál a úspěšnost zákroků během nich vyšponoval na téměř 95 %!

„Držím Igorovi palce, ať je co nejdřív zdravý. Uvidíme, co všechno se stane během příštích dnů, ale jsem moc rád, že jsem dostal v prvním utkání příležitost chytat,“ zůstával Lundqvist nohama na zemi. Ostřílený Švéd mimochodem nastoupil už k 128. zápasu Rangers v play-off za sebou, takže čeká, jestli u toto sérii v následujících hodinách přijde.

„Moc jsem si úvodní zápas užil. Bohužel jsme nevyhráli, ale předvedli jsme spoustu dobrých věcí a máme na čem stavět. Mrkneme na video, vezmeme si z toho ponaučení a věřím, že ve druhém utkání budeme zase o něco lepší,“ pokračoval.

Trenéři Rangers mohou ukázat také na třetího brankáře Alexandara Georgijeva, který kryl v sobotu Lundqvistovi záda ze střídačky, tato varianta ale není příliš pravděpodobná.

Druhý zápas předkola play-off mezi New York Rangers a Carolinou Hurricanes začne v pondělí v 18:00 středoevropského času. Ať už se do brankoviště Jezdců postaví kdokoliv, bude pro svůj tým klíčový.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.