bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Halák zapsal jubilejní pětistý start, oslavil ho čistým kontem

5. prosince 2019, 17:51

Matěj Hodoval

Obdivuhodný milník pro brankáře. Slovenský gólman Jaroslav Halák si ve středečním utkání Bostonu proti Carolině připsal už svůj 500. start v National Hockey League. Jubilejní duel navíc korunoval čistým kontem.

Zástupci Bostonu si mohou mnout ruce. Pakliže se jednička Tuukka Rask necítí nebo není v ideální formě, mají k dispozici více než spolehlivého náhradníka v podobě skromného Slováka Jaroslava Haláka.

Jaro Halák je důležitým dílkem do skládanky Medvědů. Když ho před sezonou 2018/2019 Bostonští podepisovali, očekávali od zkušeného veterána, že bude tlačit Tuukku Raska k lepším výkonům. A to se povedlo.

Rodák z Bratislavy dosahoval skvělých čísel a to stejné se mu daří i letos. Zatím naskočil do jedenácti duelů, po nichž se může pyšnit 93,4% úspěšností zákroků a průměrem 2,14 inkasovaných gólů na zápas.

Mimořádný nádech mělo pro čtyřiatřicetiletého maskovaného muže poslední utkání. Souboj Bostonu s Carolinou totiž byl pro Haláka jubilejním pětistým startem v nejlepší hokejové lize světa. Velký milník navíc oslavil vítězstvím a čistým kontem, na nějž potřeboval čtyřiadvacet zákroků.

„Řekl bych, že je to úspěch pro kteréhokoliv gólmana. Pro mě obzvláště, protože jsem tři, čtyři roky zpátky hrál v AHL. Jsem prostě šťastný, že mohu být součástí této party, protože jsme si velmi blízcí a stále se na ledě zlepšujeme,“ líčí Halák.

„Myslím si, že kluci jsou za Jara rádi. Je to chlap, který ze sebe vydává maximum také na tréninku, pokud je třeba, tak zůstane i déle a čelí několika dalším střelám.,“ chválí svého svěřence Bruce Cassidy, hlavní trenér Bruins.

Bostonský lodivod vystřihl ještě jednu poklonu na adresu gólmana, kterého si v roce 2003 vybral na draftu Montreal. „Můj názor je takový, že je stále na úrovni jedničky v National Hockey League. Dokazuje to. Hraje skvěle, dává nám možnost vyhrávat. Pro kouče je skvělé vědět, že máte šanci zvítězit nehledě na to, koho mezi tři tyče postavíte.“

Halák se stal čtyřiasedmdesátým maskovaným mužem, jenž na tuto metu dosáhl. 

Kdo by to byl řekl v ročníku 2016/2017, kdy ho New York Islanders dokonce poslali na svou farmu do Bridgeportu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.