bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hall se odmítá upsat New Jersey. Klub je nakloněn výměně

1. prosince 2019, 9:30

Jiří Lacina

Spojení Taylor Hall - New Jersey je zřejmě u konce. Klub nechal vejít ve známost, že je ochoten vzdát se svého hvězdného křídelního útočníka. Pokud někdo z třiceti konkurenčních klubů přijde se zajímavou nabídkou, Ray Shero se nenechá dlouho přemlouvat.

Podle hokejové insidera TSN Pierra LeBruna je generální manažer Devils v tzv. „naslouchacím módu“. LeBrun přinesl tuto informaci na svém twitteru.

Neznamená to nutně, že k výměně dojde, nicméně všechno tomu nasvědčuje. Pokud se realizuje, LeBrun předpokládá, že náhrada bude podmíněná. Pakliže by Hall podepsal s novým klubem novou smlouvu, připlula by do Newarku další protihodnota.

Osmadvacetiletý Hall je držitelem nejprestižnější individuální ceny. Loni dostal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ročníku 2017-18. Po letošní sezóně mu skončí smlouva a ve svém věku má zřejmě zálusk na lukrativní kontrakt, který může při troše opatrnosti bohatě zajistit nejen jeho, ale klidně i jeho děti. Dosud hrál za šest miliónů dolarů ročně.

Ray Shero měl několik telefonických kontaktů s Hallovým agentem Darrenem Ferrisem a podle všeho to vypadá, že útočník Devils je připravený vyzkoušet letní trh s volnými hráči. Okno, kdy budou moci kluby s volnými agenty jednat a předhánět se s nabídkami, bude letos třídenní, od 28. června do 1 července.

Server The Fourth Period odhadoval už před startem této sezóny, že Hallova budoucnost nebude spojena s New Jersey. Obě strany spolu vedly dialog, ale hráč se neměl a nemá k prodloužení smlouvy. Podle LeBruna nejspíš nebude chtít Shero čekat až do uzávěrky přestupů 24. února, pokud se objeví v příštích týdnech správná nabídka, využije ji.

Hall přišel do New Jersey v červnu 2016 výměnou za obránce Adama Larssona. Předtím strávil šest let v Edmontonu, který z něj v roce 2010 udělal jedničku draftu. Jak již bylo řečeno, životní sezónu odehrál na přelomu let 2017-18, kdy nasbíral 93 bodů (39+54) a po šesti letech pomohl Ďáblům do play off.

Odhady jsou takové, že bude žádat víceletou smlouvu s platem okolo 10 miliónů dolarů ročně. New Jersey za něj bude nejspíš chtít prověřeného hráče, kvalitního mladíka a volbu v prvním kole draftu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.