bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hamilton se konečně trefil, Aho má rekord. Takhle se hraje hokej, zářil Brind‘Amour

28. října 2018, 16:00

Martin Schwarz

Přiznejte se. Také jste nečekali, že se po prvních třech týdnech NHL na špici Metropolitní divize budou hřát Carolina Hurricanes? Není divu. Mužstvo z Raleigh sice přes léto uskutečnilo zajímavé výměny a vyztužilo kádr na všech postech. Jeho výkony z úvodu ročníku každopádně předbíhají veškerá očekávání. Od 15. do 20. října Canes prohráli třikrát za sebou, ale z potíží rychle vybředli a už zase trápí i nejtěžší soupeře.

Jako třeba v sobotu nad ránem velkého favorita Západní konference. San Jose Sharks vedli po první třetině na ledě Caroliny 2:0, předváděli líbivý hokej. Skoro to vypadalo, že kalifornský tým uštědří Hurikánům debakl. Nestalo se. Do prostřední části nastoupili úplně jiní Canes, kteří druhé dějství vyhráli 3:1. Po bezgólové závěrečné periodě duel musel do prodloužení a nájezdů, v němž si domácí zajistil druhý bod navrch. Vyhráli podruhé za sebou a Žraloky nakonec přestříleli jednoznačně 41:23. Hosté za posledních 40 minut vyslali na brankáře Petra Mrázka pouhých 10 pokusů. Slušná práce, nemyslíte?

„Byl to skvělý zápas,“ rozplýval se po skončení střetnutí před novináři trenér Hurricanes Rod Brind’Amour. „Vážně skvělé. Přesně tohle je způsob, jakým by se měl hrát hokej. Samozřejmě vím, že stále děláme spoustu chyb, ale celkově jsem měl z herního projevu mužstva velmi dobrý pocit,“ těšilo ho.

Utkání proti San Jose dopadlo pro Carolinu samými pozitivy. Třebaže tomu po bídné první třetině nic nenasvědčovalo. V čase 21:12 totiž ukončil čekání na první gól v dresu Hurikánů střelecky aktivní obránce Dougie Hamilton, jehož organizace v létě získala z Calgary. A padl i jeden klubový rekord. Mladý útočník Sebastian Aho bodoval ve všech deseti duelech od začátku sezony (4+11), v tomto ohledu se stal vůbec nejlepším za dobu existence samotných Hurricanes. Něco podobného dokázal během sezony 1984-85 Ron Francis (11 bodů za prvních 10 utkání), ale to ještě klub sídlil v Hartfordu.

Bídné přesilovky i oslabení

Stále jde pouze o jedno vítězství, které po odehrání všech 82 zápasů základní části nemusí nic znamenat. Pro Carolinu má ovšem velkou váhu ještě z několika dalších důvodů, než které jsme pojmenovali výše. Tak například mužstvo zjistilo, že i proti zkušenému týmu, jakým San Jose s Erikem Karlssonem, Brentem Burnsem a dalšími hvězdami určitě je, může bodovat a klidně i zvítězit. A taky že není třeba věšet hlavy, když po úvodní dvacetiminutovce prohráváte 0:2 a soupeř vypadá téměř k nezastavení.

„Trenér Brind’Amour byl o první přestávce v kabině pozitivní,“ prozradil útočník Caroliny Warren Foegele. „Nezačali jsme dobře. Ale věříme jeden druhému. Stačí, abychom se v šatně podívali jeden na druhého a víme, že můžeme s výsledkem ještě něco udělat. A přesně to se taky stalo.“

Carolina Hurricanes jsou před nedělní domácí partií proti New York Islanders (22:00 středoevropského času) nadále v popředí Metropolitní divize, mezi nejlepší patří i při pohledu do žebříčku Východní konference. Mančaft teď musí zapracovat hlavně na přesilových hrách a oslabeních. V obou ohledech se řadí mezi nejhorší v lize. Využití 11.4 % a pouze 66.7 % ubráněných přesilovek soupeře není nic, čím by se Canes mohli chlubit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.