bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hanifin se dohodl v Calgary, s Flames podepsal na 6 let

31. srpna 2018, 6:00

Martin Zíta

Obránce Noah Hanifin podepsal novou šestiletou smlouvu s Calgary Flames. Ročně si vydělá necelých pět milionů dolarů. Do této chvíle omezeně volný hráč se k Flames připojil toto léto.

Calgary si Hanifina na příštích šest let pojistilo částkou 4,95 milionu dolarů. Noah Hanifin tak napodobil svého spoluhráče Eliase Lindholma, se kterým do Calgary přišel z Caroliny výměnou za Dougieho Hamiltona, Michaela Ferlanda a Adama Foxe. Švédský útočník taktéž přicházel jako omezeně volný hráč a s Calgary podepsal šestiletou smlouvu s ročním příjmem 4,85 milionu dolarů. 

O dohodě mezi Hanifinem a Calgary mezi prvními informoval Elliotte Friedman z televizní stanice Sportsnet. Informace později na svém oficiálním webu potvrdil klub, který zveřejnil i detailní podmínky kontraktu. 

„Cítili jsme, že právě takováto smlouva dává největší smysl. Jde o poměrně velký závazek a zároveň doufáme, ze za pár let se na to podíváme a ulevíme si, že se nám povedla parádní věc,“ citovala generální manažera Flames Brada Trelivinga novinářka Kristen Anderson. 

Treliving zároveň veřejnost ujistil, ze vedení Calgary nemá o Hanifinových schopnostech pochybnosti. Tím se o něco liší od širší hokejové veřejnosti, která často poukazuje na nedostatky ve hře mladého Američana. „Bavíme se o jednadvacetiletém klukovi, který má za sebou tři sezóny v NHL. S tím, ze herně není tam, kde by měl být, se nestotožňuji. Většina kluků se v jeho věku učí chodit a žvýkat zároveň,” dodal.  

Rodáka z Bostonu Carolina draftovala v roce 2015 jako celkově pátého hráče v pořadí. V NHL dosud Hanifin odehrál 239 utkání, ve kterých vstřelil 18 branek a přidal 65 asistencí. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.