bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hartmanův divoký týden. Vystřídal hned tři kluby!

12. července 2019, 16:00

David Zlomek

Tomu se opravdu říká perný týden. Ryan Hartman totiž v rozmezí několika dnů na přelomu června a července vystřídal rovnou tři organizace NHL. Ještě pár dnů před začátkem trhu byl hráčem Philadelphie Flyers. Ta se ale rozhodla ho vyměnit do Dallasu. Ten ale neměl v plánu Hartmana podepsat, a tak se stal volným hráčem. Nakonec podepsal v Minnesotě.

„Myslím, že to pro mě nakonec dopadlo dobře,” konstatoval po divokých událostech. 

Nebyl to ale jenom onen zmiňovaný týden. Celá sezona byla pro Hartmana perná. Uplynulý ročník začal jako člen Nashvillu Predators. Ti se ale při uzávěrce přestupů rozhodli, že ho vymění, takže putoval do Philadelphie. Tam se ohřál pouze pár měsíců, než byl vyměněn do Dallasu.

O této výměně se dozvěděl, když byl na rybách. Ač byl na dovolené, uvědomoval si, že jde o hektické období, takže byl samozřejmě v kontaktu se svým agentem, nicméně nic příjemného to asi nebylo. Vzápětí se dozvěděl, že mu Stars neplánují předložit nabídku, a tak mohl začít přemýšlet, jak se chovat na trhu. 

„Zvažovali jsme možnosti. Bavili jsme se o tom, ke kterému týmu bych se nejvíce hodil,” popisoval své jednání Hartman. „V určitém slova smyslu bylo dobré, že jsem byl pryč, protože jsem se o tom mohl bavit jenom s nejbližšími přáteli a agentem. Vyhnul jsem se všemu zákulisnímu šuškání.”

„Taky jsem nemohl nikde nic hledat, nebyl tam signál,” usmíval se. „Nemohl jsem se podívat, co se píše. Bylo fajn mít v průběhu toho všeho čistou mysl.”

Jakmile se stal Hartman dostupným, Wild měli zájem. Hartman v jejich týmu zase viděl příležitost. Věděl, že by do sestavy zapadnout svou hrou. Je těžké proti němu hrát, protihráčům totiž značně znepříjemňuje život. Měl by tak skvěle zapadnout do třetího útoku k Marcusu Folignovi a Joelu Erikssonovi Ekovi.

„Takhle hraju celý život,” přikyvuje Hartman. „To mě dostalo tam, kde teď jsem. Nebudu na tom nic měnit. Chci do týmu přinést urputnost a trochu tvrdosti.”

Kromě toho výborně bruslí a svou šikovností dokáže vybojovat hodně přesilovek. Všeobecně se také ví, že je dobrým spoluhráčem a dokáže strhnout kabinu k lepšímu výkonu.

Toho si je vědom i generální manažer Minnesoty Paul Fenton: „Chtěl bych, aby náš tým hrál trochu ostřeji a s větším nadšením a vášní. Nejen, že takovým hráčem je on sám, ale také tím zdravě nakazí své spoluhráče.”

Co se týče produktivity, v ročníku 18/19 získal 26 bodů (12+14). Když si tohle všechno funkcionáři Minnesoty sečetli, tak Hartmanovi nabídli dvouletou smlouvu na 3,8 milionů dolarů, kterou s úsměvem přijal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.