bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hathaway si za plivanec nezahraje tři zápasy

21. listopadu 2019, 13:00

Jan Vojkůvka

Disciplinární komise NHL potrestala Garneta Hathawaye suspendací ve výši tří zápasů za plivnutí po soupeři. Útočník Washingtonu se provinil hrubým nesportovním chováním v utkání proti Anaheimu, kdy plivl při šarvátce po obránci Eriku Gudbransonovi.

Pondělní zápas mezi Washingtonem a Anaheimem byl pořádně vyostřený, což podtrhla i hromadná šarvátka ve druhé třetině, do níž se zapojilo několik hráčů obou týmů. Důvodem byl ostrý zákrok Leipsice, po kterém došlo na ledě ke dvěma situacím.

Washington vstřelil 34 vteřin před koncem druhé třetiny gól na 3:0 a dva hráči Anaheimu se vrhli právě na Leipsice. Toho se jal bránit Hathaway, který strhl po několika úderech pěstí k ledu Granta. 

Rozhodčí měli problém Hathawaye uklidnit a bránit Granta přijel Erik Gudbranson, který po krátkém přetahování udeřil soka do obličeje. V tu chvíli ovšem došlo v chování Hathawaye ke zkratu a po svém soupeři plivl chránič zubů.

(plivnutí je vidět zřetelně v čase 1:10) 

Nejen, že dostal trest do konce utkání, ale na celou situaci si posvítila i liga, které plivnutí po soupeři neuniklo. Výsledkem je třízápasová suspendace, která začala platit už v noci na čtvrtek, kdy se nemohl sedmadvacetiletý Hathaway zúčastnit utkání Capitals proti Rangers.

Na základě kolektivní smlouvy přijde Hathaway také o plat ve výši 24 193,53 dolarů. Peníze poputují do hráčského fondu NHL. 

Washington podepsal s Hathawayem v létě čtyřletou smlouvu v celkové hodnotě 6 milionů dolarů. Za to se prozatím dočkal od Hathawaye, který má za sebou čtyři sezony v dresu Calgary, dvou branek a pěti asistencí ve 23 odehraných zápasech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.