bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hattrick! Johnny Hockey potopil Krále a dostává své přezdívce

23. prosince 2014, 12:12

Vojtěch Balon

Už bylo téměř jisté, že hráči Calgary prodlouží šňůru porážek na devět a vrátí se domů na Vánoce v neveselé náladě. Los Angeles totiž drtilo svého soupeře ve všech směrech a na kostce v Staples Center svítil stav 3:0. Poté začala one-man-show mladíka Johnnyho Gaudreaua. Novic v NHL dvěma zásahy během 73 sekund snížil manko Plamenů na pouhý jeden gól, aby v poslední minutě dokonal hattrick a poslal zápas do prodloužení. O triumfu Flames rozhodl v nastaveném čase kapitán Giordano.

„Ukončili jsme sérii porážek a já za chvíli poletím domů, abych strávil Vánoce s rodinou. To je,“ Gaudreau se odmlčel, „mimořádné.“

Mimořádné? Ano. Nečekané? To také.

Králové totiž kralovali drtivé většině nočního utkání proti týmu ze zasněžené Alberty. Trevor Lewis, Marián Gáborík – slovenský snajpr se prosadil v pátém utkání v řadě – a Jamie McBain rozsvítili červené světlo a zdálo se, že obhájci titulu kráčeli k pohodlnému vítězství. Jeden muž však byl jiného názoru. Tomu muži je 21 let a měří sotva 180 centimetrů. V zámoří mu pro jeho umění s pukem neřeknou jinak než Johnny Hockey. Zelenáč v nejlepší lize světa se s tím nepáral, třikrát překonal hvězdného Jonathana Quicka a zajistil Plamenům cenný bod.

V prodloužení měl Johny Hockey další šanci, ale počtvrté se od něj Quick potopit nenechal. O triumfu Calgary tak rozhodl až v závěru nastavení Mark Giordano, který po zápase nešetřil chválou na adresu účastníka letošního seniorského MS. „Johnny hrál skvěle a vstřelil pár nádherných gólů. Nejlepší byl ten, kterým dvě minuty před koncem snížil na 2:3 a vykřesal týmu naději. Jonathana (Quicka) si položil opravdu mazácky,“ nešetřil kapitán Plamenů chválou na adresu rodáka z amerického Salemu.

„Vyrovnávací gól byl šťastný. Po tolika smolně ztracených zápasech jsme si ale trochu štěstí zasloužili,“ řekl Giordano.

Pokud jste noční utkání sledovali, všimli jste si, že se Johnny Gaudreau vůbec nenechal vyvést z míry pořízky v sestavě Kings – určitě si vzpomínáte například na devastující zákrok kapitána Dustina Browna na Tomáše Hertla. „Losangeleští jsou známí tvrdou hrou do těla, ale Johnny je jednoduše přechytračil,“ přidal se do zástupu obdivovatelů náročný trenér Bob Hartley.

Johnny Gaudreau na ledě vyniká technikou a rychlostí, ale nesmíme zapomínat na jeho soutěživost a odvahu. Ani ne 73 kilogramů vážící střízlík hraje v poslední době prostě skvěle. Ve statistice týmové produktivity je se ziskem sedmadvaceti bodů (10+17) třetí za zkušenými mazáky Markem Giordanem a Jiřím Hudlerem. Nasbíral devět kladných bodů do kolonky +/- a nemá na svém kontě ani jednu trestnou minutu, což je v dnešním hokeji naprostá rarita.

Calgary se vrátí do akce po vánoční přestávce v noci ze soboty na neděli. Johnny Hockey bude mít ideální příležitost znovu střelecky explodovat, Plameny totiž čeká zápas proti Edmontonu – týmu s nejděravější obranou v celé lize.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.