bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hedman bodoval poosmé v řadě. Žádný jiný bek si v play-off za posledních 23 let nevedl lépe

17. května 2018, 13:00

Jiří Sameš

Obránce Victor Hedman byl hodně vidět ve třetím utkání finále Východní konference. K výhře Lightning 4:2 přispěl gólem a dvěma asistencemi, přičemž na ledě strávil opět více než 25 minut. Svou bodovou šňůru v play-off navíc natáhl už na osm zápasů.

Ve čtvrtfinálové sérii proti New Jersey Devils nezaznamenal sedmadvacetiletý Švéd ani jeden kanadský bod. Od druhého kola je však k nezastavení.

Díky třem kanadským bodům v minulém utkání prodloužil Hedman svou bodovou sérii na osm zápasů. Stal se tak prvním bekem od roku 1995, který v play-off zaznamenal minimálně jeden bod v osmi a více zápasech po sobě. (Naposledy se to podařilo Larrymu Murphymu. Ten si připsal za Pittsburgh body v devíti zápasech v řadě.)

„Je to chlap, který může každoročně bojovat o Norrisovu trofej. Nejde ani popsat, jak moc dobrý je. Můžeme se na něj spolehnout, je prostě neskutečný a dnes to opět potvrdil,“ řekl po utkání kapitán Blesků a Hedmanův velký kamarád Steven Stamkos.

Rodák z Örnsköldsviku ve třetím zápase nejprve přihrával na přesilovkové góly Stevena Stamkose a Nikity Kučerova. Ve 24. minutě poté konečně vsítil svůj první gól v letošním play-off.

„Snažím se být týmu užitečný na obou stranách kluziště. Pokaždé jdu na led s tím, že chci být tím rozdílovým hráčem,“ hlásí téměř dvoumetrový zadák.

Hedmanova trefa na začátku druhé periody se mimochodem nakonec ukázala býti jako vítězná a Tampa tak snížila stav série na 1:2.

Čtvrtý duel finále Východní konference mezi Caps a Bolts je naplánován na noc ze čtvrtka na pátek. Hrát se bude opět v Capital One Areně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.