bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hemský se v NHL stěhuje, podepsal Montrealu. Radulova má Dallas

3. července 2017, 18:46

Václav Jáchim

Slavnou NHL hrál dlouho za Edmonton, po krátké zastávce v Ottawě nastupoval Aleš Hemský za Dallas, nyní se zkušený útočník stěhuje o dům dál. Mistr světa 2005 uzavřel roční smlouvu s Montrealem, podle stanice TSN by si měl pardubický odchovanec přijít zhruba na milión dolarů. V kabině Canadiens mu uvolní místo Alexander Radulov, ruský útočník totiž míří do Dallasu, kde uzavřel pětiletý kontrakt v celkové výši 31,25 miliónů dolarů.

Aleš Hemský oblékne v NHL dres čtvrtého klubu, v Montrealu  se sejde s krajanem Tomášem Plekancem. Krátce před otevřením trhu s volnými hráči to ještě vypadalo na případnou dohodu o další spolupráci s Dallasem, generální manažer Jim Nill nechtěl přijít nejen o Hemského, ale také o Patricka Sharpa. Jenomže ten si hned v sobotu plácl s Chicagem, teď se v organizaci Stars loučí také Hemský.

Útočník s mnoha reprezentačními zkušenostmi měl poslední dobou velkou smůlu, v minulém ročníku byl dlouho na marodce. Zranění utrpěl patrně na Světovém poháru v utkání proti Američanům, po návratu do klubu naskočil v NHL, ale hned po prvním duelu následovala pauza. Mistr světa 2005 musel vzhledem k prasklé chrupavce na operaci kyčle.

Ačkoli se zdálo, že nucená přestávka bude ještě delší, vynikající bruslař a technik se do kolotoče zámořské ligy vrátil začátkem března. Do konce základní části stihl 15 utkání, zaznamenal čtyři branky a tři asistence. Dallas ovšem nevybojoval postup do play off, týmu tedy skončila sezona.

Teď je spojení Hemského a Dallasu minulostí, ostřílený útočník se čeká na novou výzvu a etapu bohaté kariéry. jak uvedly stránky tsn.ca, český bruslař si u Canadiens přijde zhruba na milión dolarů, uzavřený kontrakt platí pro sezonu 2017-18. V Montrealu už naopak nebude pokračovat Alexander Radulov. Ruský dravec přišel do mekky kanadského hokeje loni a odvedl výborné služby (18 gólů, 36 nahrávek). Když mu vypršela smlouva, spekulovalo se o jeho možném návratu do KHL, některé ruské kluby už chystaly zajímavé nabídky.

Jenomže bývalý hokejista Nashvillu naznačil, že by rád pokračoval v NHL. Stalo se, Radulov podepsal pětiletý kontrakt s Dallasem, kde má výrazně pozvednout ofenzivní sílu staronového kouče Kena Hitchcocka. Podmínky jsou dle TSN královské, Radulov si celkově přijde na 31,25 miliónů dolarů. Za poslední rok u Canadiens si vydělal 5,75 miliónů, dohoda s Dallasem je pro ruského bojovníka ještě lukrativnější. Jedna sezona zajistí Radulovovi 6,25 miliónů dolarů!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.