bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Henrique se na dalších pět let upsal Anaheimu, dočká se týmového úspěchu?

17. července 2018, 18:44

Petr Sumbal

Rozhodně povedený obchod. Tak nějak se dá stručně ohodnotit výměna Adama Henriqueho v průběhu minulé sezóny z New Jersey do Anaheimu. U Ducks kanadský útočník skvěle zapadl do třetí útočné formace a stal se třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. Anaheim byl s Henriqueho výkony nadmíru spokojený, a tak není velkým překvapením, že s osmadvacetiletým hráčem prodloužil kontrakt o dalších pět let.

Henriquemu ještě bude v příští sezóně dobíhat stará šestiletá smlouva, která mu zaručí 4 milióny dolarů. Poté si rodák z kanadského Brantfordu s penězi o něco polepší, až do sezóny 2023/24 bude brát průměrně 5,825 miliónů dolarů ročně a měl by se tak zařadit mezi pětici nejlépe placených hráčů Ducks.

Henrique byl do NHL draftován New Jersey Devils v roce 2008 ve třetím kole. Postupně si přes farmu trpělivě vybudoval pevnou pozici v prvním týmu a poslední tři sezóny dokonce nosil áčko na dresu. Henrique platil v dresu Devils za spolehlivého útočníka, který dokázal třikrát nastřílet minimálně dvacet branek za sezónu a jehož maximem bylo 50 bodů (30+20) v sezóně 2015/16.

Stále víc však vše směřovalo k tomu, že by to chtělo nějakou změnu, aby mohl Henrique svůj talent opravdu naplno rozvinout a New Jersey navíc procházelo přestavbou, takže jeho role začínala mírně slábnout. Vše nakonec dopadlo pro bývalého juniorského kanadského reprezentanta nejlépe, jak mohlo, totiž výměnou do Anaheimu.

V něm se Henriquee takřka okamžitě zařadil mezi hlavní ofenzivní tahouny mužstva a pomohl mu 36 body (20+16) v 57 zápasech k pátému místu v Západní konferenci a pohodlnému postupu do play-off. V něm sice Ducks nevyhráli ani zápas v prvním kole proti San Jose, přesto bylo jasné, že Henrique určitě jakožto nová posila nezklamal.

Henrique výborně zapadl do formace s Nickem Ritchiem a Ondřejem Kašem, se kterými byl sice většinou veden až jako třetí formace v pořadí, společně ale vytvořili obávaný ofenzivní trojzubec, který nezřídka kdy pro Ducks rozhodoval zápasy.

„Připadám si, jako bych tady hrál už roky,“ uvedl Henrique po podpisu nové smlouvy v prohlášení na stránkách Anaheimu. „To je jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl zde zůstat. Jsem nadšený, že je vše vyřešeno a těším se na to, co přijde. Doufejme, že dokážeme do města vrátit Stanley Cup,“ navnadil Henrique fanoušky Ducks.

„Dali jsme mu zpátky ofenzivnější roli, která mu skvěle sedí,“ vyjádřil se na adresu nové akvizice v předchozí sezóně generální manažer Anaheimu Bob Murray. „Není pochyb, že ještě ani zdaleka není starým hráčem,“ narážel GM na fakt, že New Jersey se Henrique v 28 letech už nehodil do koncepce. „Někdy týmy musí projít přestavbou a pro některé hráče je to skvělá šance na změnu. Vůbec to neznamená, že to jsou špatní hráči.“

To ostatně taky Henrique dost důrazně dokázal při svém zatím krátkém působení v dresu Ducks a v příštích letech by měl patřit mezi jednoho z lídrů tohoto ambiciózního mužstva. Murray určitě zaslouží pochvalu, že dokázal vyřešit Henriqueho budoucnost ještě rok předtím, než by se stal nechráněným volným hráčem, tím však pro generálního manažera Anaheimu letní práce s budováním mužstva nekončí. Smlouva letos končí obránci Brandonu Montourovi a už jen poslední rok kontraktu zbývá útočníkovi Jakobu Silfverbergovi a brankáři Johnu Gibsonovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.