bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hertl si vysloužil čtyřletou smlouvu. Sharks podepsali i Thorntona

2. července 2018, 23:10

Jan Šlapáček

Očekávané se proměnilo v realitu. Po neúspěšném pokusu San Jose o podepsání Johna Tavarese nasměroval generální manažer Doug Wilson svůj zrak na Joea Thorntona a Tomáše Hertla a s oběma se dohodl na další spolupráci. Zatímco hokejový veterán podepsal jednoletý pakt, český útočník se upsal San Jose na následující čtyři sezóny!

Sharks nedokázali dotáhnout do zdárného konce zisk Johna Tavarese, a tak se Doug Wilson rozhodl, že bude nadělovat svým hráčům. Včera podepsal osmiletou a velice lukrativní smlouvu Logan Couture a dnes se dostalo i na další dva klíčové hráče, kteří mohou San Jose výrazně pomoci v honbě za Stanley Cupem.

Z trhu volných hráčů získali Sharks zpátky svého lídra a bývalého kapitána Joea Thorntona, který dal jasně najevo, že se mu měnit působiště na stará kolena nechce a přeje si uspět právě se San Jose. V případě podpisu Tavarese byl i ochotný hrát za menší peníze, aby měl tým větší šanci na úspěch.

Takhle se Thornton domluvil se San Jose na jednoleté spolupráci, která mu na účet přinese rovných pět milionů dolarů.

České fanoušky ale rozhodně více zajímalo, jak se Sharks vypořádají s Tomášem Hertlem, který se po uplynulé sezóně stal chráněným volným hráčem. Odpověď zní - smlouva na čtyři roky s ročním výdělkem 5,625 milionů dolarů!

„Tomáš v minulé sezóně udělal obrovský pokrok ve všech směrech a cítíme, že je připravený na to, být klíčovým hráčem týmu. Je schopen být v lize dominantním hráčem, což dokázal během play-off. Navíc dokáže zahrát na pozici centra i na křídle, což dává našemu týmu více možností. V šatně patří mezi nejoblíbenější hráče a my jsme rádi, že spojil svoji budoucnost s naší organizací," řekl k podpisu smlouvy Doug Wilson.

Autor šestačtyřiceti kanadských bodů z minulého ročníku má tedy o své nejbližší budoucnosti jasno a může se v klidu připravovat na příští sezónu, kde bude muset ukázat, že si tento kontrakt zaslouží. Práce začíná.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.