bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hertl už vyhlíží návrat, mrzí ho ale výměna nejlepšího kamaráda

26. ledna 2017, 10:30

David Jahoda

Ze zámoří přišla skvělá zpráva. Tomáš Hertl a zdravotní patálie s jeho kolenem už jsou, zdá se, pryč. Český útočník je podle všeho připraven k návratu, a to ještě před víkendovou pauzou kvůli Utkání hvězd. Hertl se svého comebacku nemůže dočkat, vždyť hrál naposledy v polovině listopadu. Mrzí jej však fakt, že už v San Jose nebude hrát s Tommym Wingelsem, nejlepším kamarádem. Toho Sharks poslali do Ottawy. Jedním z důvodů byl paradoxně i Hertlův návrat.

„Tomáš se jeví skvěle. Myslím, že už je velice blízko návratu. Bavíme se o něm každým dnem, a to je dobré znamení,“ poznamenal před pár dny Peter DeBoer, hlavní trenér San Jose. Tomáš Hertl by se podle dostupných indícií měl do sestavy loňského účastníka finále Stanley Cupu vrátit už v noci ze čtvrtka na pátek, kdy Sharks vyzvou Edmonton

Kvůli zraněnému kolenu musel český hokejista podstoupit i lehčí operační zákrok, nehrál od 17. listopadu. Tehdy si zranění přivodil ve zprvu nepříliš nebezpečně vypadajícím souboji s finským útočníkem St. Louis Jori Lehterou. Do té doby stihl Hertl odehrát 17 zápasů, připsal si v nich devět bodů (4+5).

Koleno mu dělalo problém v kariéře už několikrát. Nejprve mu zranění v této oblasti po zákroku Dustina Browna z Los Angeles zhatilo téměř polovinu základní části ze své první sezony v NHL, o dva roky později došlo k poranění jeho kolena ve finále Stanleyova poháru. Kvůli čemuž pak přišel i o účast na Světovém poháru v Torontu. Další zranění pak přišlo v již zmíněném listopadovém duelu proti Blues.

Při pohledu na své uzdravující se koleno musí mít Tomáš Hertl radost. Natěšení z návratu mu ale docela pokazila zpráva, která přišla v úterý. San Jose vyměnilo útočníka Tommyho Wingelse, se kterým byl slávistický odchovancem nejlepší kamarád. „Těžký den. Budu svého nejlepšího kamaráda postrádat. Tommy, zábava vždycky musí být, na to nezapomeň,“ napsal ve svém příspěvku na Twitteru Tomáš Hertl.

Osmadvacetiletý americký útočník, který strávil v organizace Sharks celkem sedm sezon, opustil tým z několika důvodů. O pozornost si totiž v sestavě říkají nadějní mladíci jako Kevin Labanc, Timo Meier nebo Ryan Carpenter, prostor a čas na ledě se tak pro Tommyho Wingelse kvůli tomu ztenčovaly. A po Hertlově návratu by to měl asi ještě těžší.

S návratem Hertla na led navíc znovu začnou část z platového stropu Sharks, který je hodně napěchovaný, ukrajovat tři miliony dolarů. Wingels pobíral 2,475 milionu dolarů, a i když San Jose bude dál mít v platovém stropu započítaných 30 % (742,500 tisíc dolarů) jeho platu, trochu si tím generální manažer San Jose Doug Wilson rozvázal ruce před případným posilováním na konci přestupního období.

Tým San Jose se totiž jistě s loňskou účastí ve finále nebude chtít spokojit, daří se mu i v letošní sezoně a opět má ambice dojít co nejdál. Někteří fanoušci Žraloků nesli Wingelsův odchod těžce, jako protihodnotu totiž Sharks získali útočníky Buddyho Robinsona a Zacka Stortiniho. První z jmenovaných se v NHL objevil pouze v sedmi duelech, druhý dokonce v žádném. Jiní příznivci si jsou však vědomi toho, že Wingles, jenž v 37 letošních duelech zapsal jen osm bodů (5+3) nebude zase tak velkou ztrátou. A i když šlo o oblíbeného hráče, vědí, že pro případný úspěch musí Wilson a spol. něco obětovat.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.