bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hischier proti svým. V rámci generálky na ligu se vrátí domů

28. září 2018, 17:15

Martin Schwarz

Fanoušky švýcarského klubu SC Bern, kteří jsou známí oddaností svým barvám a vytvářením skvělé atmosféry na stadionu, čeká nevšední zážitek. Už 1. října v podvečerních hodinách se jejich miláčci utkají s týmem NHL. Do hlavního města Švýcarska totiž v rámci NHL Global Serie k přátelskému střetnutí zavítají New Jersey Devils. A to s Nicem Hischierem na soupisce. Pro něj bude mít duel velmi speciální nádech.

Proč? Odpověď zní jednoduše: devatenáctiletá jednička loňského draftu pochází právě ze Švýcarska. A nejen to, Hischier ještě v sezoně 2015-16 nastupoval přímo za hlavní mužstvo Bernu, předtím oblékal také dresy jeho mládežnických výběrů. Mladou hvězdičku New Jersey tak čeká návrat domů se vším všudy. Dá se předpokládat, že pod střechou PostFinance Areny bude narváno. Ostatně jako vždycky.

„Je mi jasné, že budou diváci fandit Bernu,“ tušil Hischier, když dostával od novinářů z nhl.com otázky týkající se zápasu proti klubu, který jej na zámořskou kariéru podstatným dílem připravil. „Ale hlavně doufám, že na mě nezačnou bučet,“ přál si. K tomu by ale dojít nemělo, jelikož rodák z města Brig má potenciál být dost možná nejúspěšnějším hráčem v dosavadní historii švýcarského hokeje a tamní obecenstvo dobře ví, co může šikovný rychlík pro zemi helvétského kříže dokázat. A vědí to taktéž tamní začínající hokejisté, kteří k Hischierovi už po roce působení v NHL vzhlíží.

„Byl jsem s mladými kluky v Bernu na ledě a hltali vše, co jsem jim ukazoval, pořád mě detailně sledovali. Na začátku to bylo trošku zvláštní, ale pak už jsem si zvykl,“ popisovala historicky první jednička draftu nejlepší ligy světa, jež pochází ze Švýcarska. „Hokej u nás hraje stále více kluků a trenéři a kluby dělají dobrou práci pro jejich rozvoj. To je dobrá zpráva nejen pro mě, ale pro celé Švýcarsko,“ těšilo ho.

Po Švýcarsku do Švédska

„Bude to pro mě speciální utkání,“ nezastíral Hischier. „Přijdou se podívat prarodiče, všechny tetičky a strýčkové, prostě celá moje rodina i kamarádi. Obecně dorazí na tribuny spousta lidí, které znám. Navíc za Bern hraje několik kluků, které jsem v minulosti stačil poznat, moc se těším.“

Mimo jiné by ve volném čase rád spoluhráčům ukázal aspoň některé části Bernu a představil jim místní kulturu. „Určitě nebudeme mít prostor poznávat hory, přírodu a podobně. Ale je možné, že si někdo z kabiny zakoupí klasické švýcarské hodinky,“ plánoval nadšeně.

Nico Hischier ale není jediným borcem z řad Devils, pro něhož bude mít partie kouzelný nádech. Podobné pocity prožije třiadvacetiletý obránce Mirco Müller, jenž taktéž pochází ze Švýcarska. Za New Jersey nastoupil poprvé během loňské sezony, do Newarku jej vyměnili San Jose Sharks.

Není náhoda, že Ďáblové sehrají přípravný duel proti Bernu, který mimochodem bude generálkou na ostré bitvy National Hockey League. Pár dní po jeho skončení se totiž předvedou v jiném evropském městě. A sice ve švédském Göteborgu, kde rozjedou ročník 2018-19 atraktivní bitvou proti Edmonton Oilers. Diváci na severu Evropy tak spatří NHL na vlastní oči podruhé v krátké době, loni v listopadu sledovali atraktivní dvojzápas mezi Colorado Avalanche a Ottawa Senators.

A jestliže zápas v Bernu bude zvláštní pro dvojici Hischier – Müller, na ten ve Göteborgu zase nikdy nezapomene řada švédských hokejistů, kteří hájí barvy New Jersey i Edmontonu. O necelý měsíc později NHL zavítá i do sousedního finska, tam na sebe narazí mančafty Winnipeg Jets a Florida Panthers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.