bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hischier si z draftu těžkou hlavu nedělá. Uvidíme, co bude, říká

21. dubna 2017, 10:00

Věra Novotná

Švýcarský hráč Nino Niederreiter se stal v roce 2010 nejvýše draftovaným hráčem v historii reprezentantů helvétského kříže, když si ho z pátého místa si jej vybrali Islanders. O sedm let později se tato historie bude zřejmě přepisovat. Nico Hischier totiž bojuje s Nolanem Patrickem o první místo letošního draftu.

Osmnáctiletý útočník je oporou svého týmu jak v kategorii do osmnácti, tak i do dvaceti let. V obou kategoriích se představil i během uplynulé sezóny. „Pokouším se náš tým vést a dělat všechno proto, abych týmu pomohl. Snažím se spoluhráče motivovat nejen na ledě, ale také je burcovat v kabině,“ řekl.

Tlak, který na většinu hráčů na mistrovství světa přichází v podobě přítomnosti mnoha skautů, si ale Hischier nepřipouští. „Za mořem jsou skauti prakticky celou sezonu, takže to pro mě není vůbec nic nového. Musíte se jen soustředit na hru, nechat na ledě všechno a pomoci týmu k vítězství.“ Jak ale dodává, nesnaží se hrát přespříliš. „Musím říci, že pokud se hrou bavím, pak hraji svůj nejlepší hokej.“

Z celkového představení svého týmu na turnaji má dobrý pocit. „Myslím si, že jsme hráli dobře. Jak už jsem řekl, musíme si brát z dneška to dobré. Měli jsme dobrou obranu, rozhodly opravdu malé detaily. Určitě ale můžeme naší hru zlepšit, dávat víc puků na branku, trošku více bruslit a soustředit se právě na tyto malé detaily. Bude to těžké,“ říká směrem k blížícímu se čtvrtfinále, v němž Švýcaři vyzvou USA (rozhovor pořízen před porážkou Švýcarska v poměru 2:4).

„Je to pravděpodobně nejlepší tým na turnaji, ale jak jsem řekl, musíme více bruslit a velmi dobře bránit a nedělat chyby. Musíme hrát náš nejlepší hokej a všechno je možné,“ věří Nico, jenž si pochvaluje i zdejší atmosféru tvořenou hlavně domácími fanoušky. „Je to tady výborné. Je skvělé tu hrát. Fanoušci ženou slovenský tým za vítězstvím a při takové atmosféře jsou zápasy skvělé.

Osmnáctiletý útočník Halifax Mooseheads odehrál svou premiérovou sezonu v rámci QMJHL. Při svém debutu si připsal úctyhodných 86 bodů (38+48) v 56 zápasech a svůj první rok v kanadské lize si nemohl vynachválit. „Od začátku do konce sezony to byla skvělá zkušenost. Měli jsme některé dobré zápasy, některé špatné. Byla to dlouhá sezona a já jsem se jako hokejista velmi zlepšil a to je to, co chci dělat. Osobně si myslím, že být daleko od rodiny vás udělá starším. Je to skvělá zkušenost,“ připouští a přiblížil i oblasti, v nichž jej liga „vylepšila“. „Myslím si, že největší věcí, kterou jsem se v lize naučil, je ta, že musíte tvrdě pracovat. Musíte více bruslit, musíte daleko lépe forčekovat, musíte být rychlý. Na konci je to ale pořád hokej…“

Ačkoliv byl jeho tým vyřazen hned v prvním kole play-off, ničeho nelitoval. „Byli jsme velmi mladý tým. Měli jsme spoustu hráčů, kterým bylo šestnáct, sedmnáct a osmnáct let. Hráli jsme proti druhému nejlepšímu týmu ligy, dva zápasy jsme ztratili v prodloužení. Samozřejmě na konci panovalo zklamání, protože jsme věděli, že je můžeme porazit. Ale na konec jsme si řekli, že to byla dobrá sezona.“ Nešlo se nezeptat na to, kvůli čemu je Nico Hischier jedním z nejvíce sledovaných hráčů na turnaji.

Právě švýcarský šikula je nejvýše postaveným evropských hráčem letošního draftu. Dle zámořských expertů je Hischierův největší potenciál v umu rozdávání přihrávek, v jeho rychlé hře a nepředvídatelných kličkách. Hodnocení a pořadí v draftu ale nyní nechává mladého švýcara ledově klidným. „Právě teď se snažím soustředit na šampionát. Myslím si, že jsem měl dobrou sezonu a jako hokejista jsem se zlepšil. Uvidíme, co bude. Já se na to těším, ale je jedno, kdy, kde nebo kdo to bude. Budu šťastný, to je jasné," dodal na závěr.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.