bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Historický okamžik: Walker se stal prvním Australanem, který si zahrál v play-off

9. května 2018, 10:30

Jan Vojkůvka

První postup Washingtonu do finále Východní konference od roku 1998 oslavil s týmem i hokejista, který toho v NHL zatím příliš neodehrál, přesto v této sezoně úspěšně přepisuje historii. Australský křídelník Nathan Walker se stal prvním Australanem, který si kdy zahrál v utkání play-off nejslavnější hokejové ligy světa.

Přitom ještě ráno po rozbruslení před duelem neměl nic jisté. „Bude to velký zápas a pokud se dostanu do hry, odvedu si svou práci, abych pomohl klukům vybojovat výhru,“ říkal Walker. A pomohl asistencí. Nechybělo přitom mnoho a Nathan by měl touto dobou už dovolenou...

Nebyla to pro Walkera snadná sezona. Hokejista, jenž prošel mládežnickými výběry ve Vítkovicích, za které si rovněž zahrál v Extralize a je tak velmi známý v českém hokejovém prostředí, šel dlouhodobě za svým snem, který se v této sezoně začal konečně plnit. Dlouhé čtyři roky bojoval o svou šanci ve farmářském týmu Hershey Bears.

V roce 2014 byl draftován jako 89. v pořadí a trpělivě dřel, aby udělal na trenéry nejen v Bears, ale také v Capitals, dobrý dojem. A dočkal se. Za Washington v této sezoně v základní části odehrál sedm zápasů. Často ale pendloval mezi prvním týmem a farmou v Hershey, až byl nakonec získán Edmontonem.

Dlouho tam však nezůstal a po dvou zápasech byl umístěn na waiver listinu, z níž si ho opět stáhli zpět do Washingtonu. „Myslíte si, že začíná nová kapitola a během chvíle jste zase zpátky,“ smál se Walker.

Po půl roce se dočkal dalšího startu v hlavním výběru. A ten stál za to! Walker se na výhře v šestém utkání semifinále Východní konference podílel parádní přihrávkou do pravého kruhu na Alexe Chiassona, který otevřel skóre zápasu. Duel Washington nakonec vyhrál gólem Kuzněcova v prodloužení 2:1 a porazil Pittsburgh 4:2 na zápasy.

I díky čtyřiadvacetiletému Australanovi si Capitals zahrají finále Východní konference s Tampou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.