bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1926-1927: Pět plus pět

Desetičlenná National Hockey League se pro novou sezónu rozdělila do dvou divizí - Kanadské a Americké. Kanadskou tvořilo těchto pět týmů: Ottawa Senators, Montreal Canadiens, Toronto a New York Americans. U Toronta se na chvíli zastavíme, protože před novou sezónou měnil klub majitele i jméno. Majitelem St. Patricks se stala společnost Maple Leafs Ltd. vedená manažerem Connem Smythem. Společnost přejmenoval klub, který ji přišel na 160 000 dolarů, na Maple Leafs. Americká divize měla těchto pět účastníků: Detroit Cougars, Boston Bruins, Pittsburgh Pirates, Chicago Blackhawks a New York Rangers.

 

Zvýšení počtu klubů s sebou přineslo i větší počet kol, a tak se od nového ročníku hrálo čtyřicet čtyři soutěžních kol. Je třeba si ještě připomenout dvě změny pravidel, ke kterým došlo. Jednak bylo povoleno přihrávat dopředu v obranném pásmu a dále byla stanovena maximální délka hole na 53 palce, tedy 135 cm. Podle nového soutěžního řádu se o Stanley Cup utkávali vítězové kanadské a americké skupiny NHL. Na ledové ploše zvítězili v divizích Ottawa Senators a Boston Bruins. Ottawa, která byla zároveň vítězem základní části NHL, vyhrála Stanley Cup pošesté a zároveň naposledy ve své historii, čímž současně demonstrovala převahu 'starých' týmů nad novými.

 

Zajímavá je i skutečnost, že v dalších čtyřicet letech nebylo do ligy přijato žádné mužstvo.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.