bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1931-1932: Maple Leafs Garden

Před další sezónou vystoupili z NHL po ročním působení Philadelphia Quakers, kteří neunesli finanční nároky spojené s účinkováním v lize. Hospodářská krize se už začala promítat i do hokeje, ale přesto se v té době podařilo Connu Smytheovi sehnat dostatek prostředků, aby mohla být vystavěna nová hala pro Toronto. Dostala název Maple Leafs Garden a její kapacita byla 13 233 diváků. Při slavnostním otevření 12. listopadu 1931 ovšem Javorové listy svým příznivcům, kteří tehdy zaplnili halu do posledního místa, velkou radost neudělali. Prohráli s Chicagem Blackhawks 1:2. 'Zahrada javorových listů' se tak zařadila do čtyřlístků nových ledových arén.

 

Ačkoli se počet účastníků odchodem Philadelphie snížil na devět, vedení ligy se rozhodlo opět zvýšit počet hracích kol, tentokrát o čtyři na čtyřicet osm. Větší zápasové zatížení asi nejvíce vyhovovalo právě torontskému mužstvu, které sice pod vedením nového kouče Dicka Irvina nevyhrálo NHL, ale ve Stanley Cupu porazilo nejlepší tým Americké divize New York Rangers, přemožitele vítěze ligy - Montrealu Canadiens. 'Javorovým listům' stačily pouze tři zápasy k dosažení vytouženého cíle. Po výhrách 6:4, 6:2 a 6:4, které sportovní tisk nazval 'tenisovou sérií' získali nejcennější trofej a nový stánek - Maple Leafs Garden - prodělal důstojný křest, stejně jako se to v roce 1929 podařilo Bostonu. Význam kouče Irvina ohodnotili i manažeři, kteří jej opět zvolili do druhého All-Star týmu. Do All-Star se z vítězného týmu dostali ještě tři Irvinovi svěřenci. V prvním týmu to byl Harvey Jackson a ve druhém King Clancy a Charlie Conacher. Jediným triumfem torontských při udělování trofejí byl zisk Lady Byng Trophy, kterou Franku Boucherovi přebral Jean Primeau. Kanadské bodování v tomto ročníku vyhrál teprve šestnáctiletý Harvey Jackson z Toronta, který nasbíral 53 body za 28 branek a 25 asistencí. NHL ale na svou trofej pro nejproduktivnějšího hráče teprve čekala, a tak zůstal Jacksonovi pouze zmíněný post v prvním týmu All-Star. Dodnes je také nepřekonaný a v současné době už nepřekonatelný rekord 'nejmladšího vítěze' kanadského bodování v celé historii NHL.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.