bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1952-1953: Nastupuje televize

Úvodním aktem sezóny bylo odmítnutí klubu Cleveland Barons, účastníka American Hockey League, jež se zajímal o udělení licence NHL. Vedení soutěže žádost zamítlo, údajně pro nedostatek kvalitních hráčů u Barons. Detroit Red Wings takové problémy neměli. V jejich brance působil stále se lepšící Sawchuk, majitel Vezina Trophy z předcházející sezóny. Druhá hvězda Gordie Howe, který v minulém ročníku získal jako první hráč historie Art Ross Trophy i Hart Trophy, se v nové sezóně ještě více přiblížil bájné hranici padesáti vstřelených branek a zůstal jen těsně před branami, když nastřílel devětačtyřicet gólů. 

 

Nicméně už potřetí za sebou získal Art Ross Trophy a podruhé Hart Trophy a ještě ke všemu opět zlepšil vlastní rekord v kanadské bodování, kde se ziskem 95 bodů dostal na 'dostřel' vysněné stovce. Tyto dvě hvězdy, spolu se svými spoluhráči, pak už popáté v řadě zvítězily v soutěži NHL a získaly Prince of Wales Trophy. Ve Stanley Cupu se jim ovšem opět nedařilo. Ve finále proti sobě nastoupily týmy Boston Bruins a Montreal Canadiens. 'Habs' byli ve finále už potřetí za sebou. A teprve třetí účast znamenala pro Canadiens zisk trofeje. Všechno ale mohlo být jinak. Tým z Clevelandu, kterému se před sezónou rozplynul sen o účasti v NHL, totiž vyzval vítěze poháru k novému souboji o trofej, ale i tentokrát řeklo vedení NHL své důrazné ne.

 

Podstatně se také rozšířil okruh diváků, kteří mohli sledovat zápasy NHL. V únoru se totiž poprvé uskutečnil přímý přenos z torontské haly Maple Leaf Gardens. Domácí hráli s New York Rangers. Dnes jsou hokejové televizní přenosy na denním pořádku a 'Hockey Night in Canada' patří k nejsledovanějším pořadům.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.