bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hitchcock zůstane. Bluesmani prý podepíší se stříbrovlasým koučem další roční smlouvu

31. května 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Po prohraném konferenčním finále zbývá v St. Louis odpovědět na nejednu otázku. Nejen David Backes, Kyle Brodziak, Steve Ott, Scottie Upshall či Troy Brouwer stále čekají, co s nimi bude. O své budoucnosti v St. Louis dosud nemá jasno ani Ken Hitchcock, byť čerstvě zveřejněná zpráva na zámořském webu Sportsnet napovídá, že by se mohlo vše brzy změnit.

A to dokonce již ve čtvrtek, kdy by podle Nicka Kypreose měl být oficiálně oznámen podpis ročního kontraktu s "Hitchem". Vítěz Stanley Cupu z roku 1999, kdy slavil s Dallasem Stars, o delší smlouvy nestojí, což je známá věc. "Obávám se jich, protože si myslím, že bych posléze polevil," přiznal v květnovém rozhovoru pro Hockey Central and Noon.

"Chci nadále podepisovat roční kontrakty. Nepřeji si, abych jen seděl, nic nedělal, obviňoval tým a dostával za to peníze. Abych byl upřímný, jednoleté smlouvy mi zkrátka vyhovují," dodal. Hitchcock letos konečně přešel se St. Louis přes první kolo a nakonec se mu povedlo dosáhnout na poměrně výrazný úspěch. Jeho chlapci si zahráli finále Západní konference.

Skvěle složený kádr posléze dost možná doplatil na únavu, poněvadž měl v nohách náročné sedmizápasové série proti obhájci Stanley Cupu (Chicagu Blackhawks) a nejlepšímu celku Západu (Dallasu Stars). Žraloci ze San Jose byli posléze nad síly Backesovy družiny a "Hitch" hlásil: "V kabině vidím devastaci. Hráči nejsou schopni mluvit."

Hitchcock bude u Bluesmanů působit pátým rokem, dosud si drží v základní části neskutečné procento získaných bodů - posbíral jich rovné dvě třetiny. Tolik se mu nevedlo ani s Dallasem, byť s Hvězdami dvakrát bojoval ve finále Stanleyova poháru. Nyní se očekává, že dostane nové asistenty a s ambiciózním klubem udělá poslední dva chybějící krůčky.

St. Louis stále čeká na premiérový zisk "hokejového grálu", od roku 1970 se Bluesmani nepodívali do finále.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.