bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hitchcock zvedl Oilers. Zarputilostí se pokusí porazit i Las Vegas

1. prosince 2018, 16:10

David Zlomek

Ken Hitchcock, jenž se před nedávnem stal novým trenérem Edmontonu Oilers, vštěpil do týmu jasnou taktiku. Tvrdá práce, odhodlání, bojovnost. Už dnes v noci se ukáže, zdali je tato nová filozofie opravdu tak funkční, jak vypadá. Do kanadské metropole totiž přijede ve formě hrající tým z Las Vegas. Golden Knights našli až v posledních dnech nejlepší formu v sezoně, vyhráli totiž už pětkrát v řadě.

Formu ovšem mají i Olejáři. Na ty zapůsobil vyhazov trenéra Toda McLellana, jenž se stal na palubě letadla, jako polití živou vodou. Od nástupu Kena Hitchcocka, který jakožto rodák z Edmontonu nabídku k trénování nemohl odmítnout, i když už byl oficiálně v důchodu, totiž získali sedm bodů z deseti možných.

Jedním z důvodů nedávného úspěchu je rozhodně to, že se hráči soustředí celý zápas, který pro ně končí opravdu až po zaznění sirény. Oilers totiž vyhrávají utkání, která jsou padesát na padesát a která rozhoduje jediný gól, mnohdy v posledních sekundách. 

Třeba tak tomu bylo ve čtvrteční výhře proti Los Angeles Kings 3:2. Rozhodující gól dal Oscar Klefbom dvě minuty a dvacet sekund před koncem. „Tohle je Západní konference, musíte brát body ze zápasů, které jsou těsné. Bývají to zápasy o jednom gólu. Nechceme být ti, kterým se pod tlakem rozklepou nohy,” vysvětloval novinářům Hitchcock.

To, že Hitchcock byl pro kabinu obrovským impulzem, potvrzuje i Ryan Nugent-Hopkins. „Pořád nás nutí k tomu, abychom byli nejlepší. Je těžké přijít ve čtvrtině sezony do týmu a měnit pořádky, ale dělá dobrou práci. Připomíná nám věci, které už známe, ale zároveň nás pořád posouvá dopředu,” popisoval změnu Nugent-Hopkins oficiálním stránkám.

Kromě toho se do bodových statistik zapisují konečně i jiní hráči než Connor McDavid nebo Leon Draisaitl. Skvělou formu chytá výše zmiňovaný Klefbom, jenž dal dvě vítězné branky ve dvou posledních zápasech, nebo Alex Chiasson. Ten se do Edmotonu dostal letos v létě, ale zapadl parádně, v 19 zápasech má už 11 gólů. 

Dnes v noci ale Hitchcocka čeká asi největší test na lavičce Oilers, protože soupeřem budou Golden Knights, kteří celé lize připomínají, že ve finále Staneley Cupu nebyli náhodou. Svou vítěznou sérii protáhli ve čtvrtek na ledě Vancouveru na číslo pět.

Své soupeře během těchto zápasů přestříleli 23:8. Hlavním strůjcem je pak hlavně Max Pacioretty, jenž si během vítězné jízdy zatím připsal šest branek a tři asistence. Nezapomínejme ani na Marca-Andreho Fleuryho, jenž chytal ve všech zápasech s parádní úspěšností 94% a průměrem 1,77 gólu na zápas.

Uvidíme, jestli na Vegas bude platit nový styl Edmontonu naordinovaný Kenem Hitchcockem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.