bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hledá se nástupce Lindyho Ruffa v Dallasu. Bude to Hitchcock, Gallant, Muller?

11. dubna 2017, 15:30

Jiří Lacina

S vyhozenými trenéry se nám roztrhnul pytel. Na lavičku Floridy se v příští sezóně určitě nevrátí Tom Rowe, který přišel i o funkci generálního manažera. Na dlažbě jsou po skončení základní části také trenéři Vancouveru nebo Los Angeles. S jiným koučem vyrazí do příštího ročníku rovněž v Dallasu, ačkoli tam nešlo o klasický vyhazov. Lindymu Ruffovi skončila smlouva, která nebude obnovena.

Důvody se nabízí. Dallas byl loni se 109 body nejlepším týmem Západní konference. Letos nasbíral jen 79 bodů a ve stejné konferenci byl čtvrtý odzadu. Neuvěřitelný propad. Hůř dopadly na západě jen týmy Arizony, Vancouveru a Colorada. Pro Hvězdy to byl druhý nejhorší výsledek (nepočítaje zkrácené výlukové sezóny) od přistěhování z Minnesoty v roce 1993.

Utrápený tým

Dnes sedmapadesátiletý Lindy Ruff strávil v Dallasu čtyři sezóny. Přišel sem po patnácti letech v Buffalu. Stal se prvním významným podpisem nového generálního manažera Jima Nilla, který převzal mužstvo Stars po sezóně 2012-13. Klub měl za sebou pět let bez play off. Pod Ruffem se zvednul. V prvních třech letech dvakrát postoupil, letos to bohužel byla katastrofa.

Mužstvo brzdila zranění. Když už se dala sestava dohromady, nebylo to o moc lepší. Jako učebnicový příklad trápení uvádí média obránce Johna Klingberga. Ani Tyler Seguin nebo Jamie Benn nevypadali jako ligové ofenzivní hvězdy.

„Nepodařilo se nám vyhrát pět – šest utkání v řadě,“ zlobil se v závěru sezóny Lindy Ruff. „Největším zklamáním bylo, že jsme nevyhráli zápasy, které jsme si vyhrát zasloužili, kdybychom dotáhli některé akce, netrefovali tyčky, nemíjeli prázdnou branku. Nedokázali jsme zakončit, co v minulé sezóně.“

Výběrové řízení

Snahou managamentu Stars je zajistit Ruffova nástupce co nejdřív. Jelikož k vyhazovu došlo na mnoha místech v průběhu sezóny i po jejím skončení, zkušených volných trenérů je dost. Na internetu se objevila celá řada kandidátů. Místní tisk se omezil na tři hlavní.

Ken Hitchcock. Byl by to interesantní comeback! Hitchcock je v Dallasu váženou personou, působil zde v letech 1995-2002. V roce 1999 přivedl mužstvo ke Stanley Cupu, když ve finále vyzrál právě na Ruffa, jenž tehdy vedl Buffalo. V 65 letech už ale není žádný mladík. Pokud bude vůbec ještě mít zájem ve vrcholovém hokeji působit, asi by si přál spíš hotový tým, než někde zahajovat přestavbu.

Gerard Gallant. Další volný kouč, jehož v sezóně vyhodili z Floridy. Má slušnou vazbu na Jima Nilla, se kterým hrával v Detroitu. Finalista Jack Adams Award z minulé sezóny je tak trochu považován za oběť Roweova egoismu, také proto je vnímán jako jedno z nejatraktivnějších trenérských jmen na trhu. Novináři už ho spojili s celou řadou týmů, včetně premiantů z Las Vegas.

Kirk Muller. Další muž s vazbou na Dallas, kde jako hráč končil aktivní kariéru (1999-2003). Aktuální člen trenérského štábu v Montrealu má reputaci inovativního, kreativního kouče, který si perfektně rozumí zejména s mladými hokejisty.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.