bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hledání kapitánů! Kdo zaujme roli vůdce u Coyotes, Hurricanes a Golden Knights?

1. srpna 2017, 8:00

Jan Šlapáček

Kluby v letní přestávce nelení a v tichosti se připravují na nový ročník, ve kterém se uvidí, jakou práci manažeři ve skutečnosti v létě odvedli. Někteří z nich společně s trenéry řeší i to, kdo by se měl stát novým kapitánem. Kdo by mohl nově nosit céčko na hrudi?

Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes)

Cesty Coyotes a Shanea Doana se po dlouhých letech rozdělily, což znamená i to, že Arizona bude muset vybrat nového kapitána. Kapitánské céčko nosil Doan na svém dresu od roku 2003 a byl každému hráči v klubu vzorem. Jeho nástupce to nebude mít vůbec lehké.

Novým kapitánem Coyotes se pravděpodobně stane Oliver Ekman-Larsson, což nikoho nepřekvapí. Ekman-Larsson se dlouhodobě řadí k nejlepším obráncům v lize, je v týmu služebně nejstarším, a tudíž je jeho jmenování logickou volbou. John Chayka a Rick Tocchet nebudou mít při volbě těžkou hlavu.

Jordan Staal (Carolina Hurricanes)

Po odchodu Erica Staala je kapitánské céčko v Carolině volné. Minulou sezónu odehráli Hurricanes bez určeného vůdce a místo toho měli ve svém kádru čtyři alternativní kapitány (Justin Faulk, Victor Rask, Jeff Skinner Jordan Staal). Dá se očekávat, že jeden z této čtveřice dostane na hruď písmenko C.

Nejžhavějším kandidátem je Jordan Staal, který by mohl jít ve stopách svého staršího bratra. Pro Jordana mluví ideální věk, smlouva do sezóny 2022/2023 a zejména zkušenost s vítězstvím v play-off s Penguins. Bude se nový kapitán Hurricanes znovu jmenovat příjmením Staal?

James Neal (Vegas Golden Knights)

Prvního kapitána v historii budou volit i členové Golden Knigts, kteří pravděpodobně vsadí na zkušenosti. Kdyby pravidla NHL dovolovala, aby kapitánem mohl být i brankář, bylo by velice pravděpodobné, že by byl oficiálním vůdcem týmu Marc-André Fleury, který má v klubu nejzvučnější jméno.

V poli je nejzkušenějším hráčem James Neal, ke kterému se debata o volbě nového kapitána Golden Knights nejčastěji zatočí. Neal toho v NHL odehrál hodně, v minulých sezónách byl v organizaci Nashvillu alternativním kapitánem a v minulém ročníku se s klubem dostal téměř až na samotný vrchol. Roli kapitána Vegas by v pohodě ustál.

U Golden Knights ale nejde vyloučit i varianta, že klub vstoupí do nového ročníku bez kapitána a bude čekat na lepší možnosti.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.