bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hokejová nálož! Do akce jde dvacet týmů

11. prosince 2018, 20:23

Matěj Hodoval

Zámořská NHL má v noci vskutku nabitý program. Do akce jde dvacet týmů, chybět nebude ani hojné české zastoupení. Blackhawks chtějí ukončit sérii porážek, naopak Montreal, či Edmonton budou chtít prodloužit svou vítěznou. Možná nejzajímavější se zdá souboj Edmontonu s Coloradem, kde se střetne McDavid a Draisaitl s MacKinnonem a Rantanenem.

01:00 Boston Bruins – Arizona Coyotes

Oblíbený soupeř? Boston porazil Kojoty v posledních třinácti vzájemných zápasech. Arizona naposledy zdolala Bruins 8. listopadu 2010, když oba celky zahajovaly sezonu utkáním v Praze. 

Medvědi v čele s Davidem Pastrňákem se budou snažit navázat na dvě víkendová vítězství. Boston si nejprve zastřílel proti Maple Leafs (6:3), následně vydoloval dva body po prodloužení s Ottawou. Obejít se Bruce Cassidy bude stále muset bez Zdena Cháry a Patrice Bergerona.

Taktéž Arizona počítá nepříjemné ztráty, musí se totiž delší dobu obejít bez své brankářské jedničky. Fin Antti Raanta je po operaci, zastoupit by ho měl Darcy Kuemper, který se naopak z marodky vrací. Kojoti začnou v Bostonu svou čtyřzápasovou venkovní sérii a po dvou porážkách se jistě budou chtít odrazit k lepším výsledkům.

01:00 Buffalo Sabres – Los Angeles Kings

Buffalo se trápí. Po fantastických deseti výhrách přišla krize – pět proher v řadě, naposledy poměrem 2:6 s Flyers. Přesto se Sabres stále drží v popředí tabulky, v Atlantické divizi jim patří třetí místo. Šavlím bude pravděpodobně scházet gólman Hutton, jenž se zotavuje ze zranění v horní části těla. 

Králové zažívají katastrofální ročník a marně se pokoušejí odlepit se ode dna Pacifické divize. Nyní je čeká back-to-back zápas. V prvním podlehli na ledě Detroitu tamním Rudým křídlům 1:3. Odčiní prohru na ledě Sabres?

01:00 Washington Capitals – Detroit Red Wings

Úřadující šampión se po třech zápasech venku, kde vybojoval čtyři body, vrací domu. Do sestavy by se mohl v noci vrátit T.J. Oshie, který Washingtonu scházel od poloviny listopadu. O nejproduktivnějším muži týmu není pochyb, je jím samozřejmě Alex Ovečkin s šestatřiceti body.

S výhrou v zádech se Red Wings postaví Capitals. Detroit hraje druhé klání ve dvou dnech, podaří se mu po výhře 3:1 nad Kings přemoct i Washington? Pomoci k tomu má i Dylan Larkin, jenž bodoval v posledních čtyřech duelech. 

01:00 Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs

Skvělé zprávy pro příznivce Hurricanes. Do sestavy se totiž vrací Michael Ferland, s jedenácti zásahy nejlepší střelec Canes. Carolina si v předešlém klání připsala první prosincové vítězství, když skolila Kačery z Anaheimu 4:1.

Bodová šňůra Javorových listů se zastavila na šesti duelech, Toronto totiž podlehlo Bostonu 3:6. Maple Leafs jsou na druhém místě celé NHL, nejproduktivnějším hráčem je kanadský forvard Mitch Marner, jenž zaznamenal již čtyřicet kanadských bodů a v lize mu patří šestá příčka.

01:00 Columbus Blue Jackets – Vancouver Canucks

Modrokabátníci prožívají nepovedený prosinec. Ze čtyř zápasů zvládl dotáhnout Columbus do vítězného konce jen jeden a až v prodloužení. Naposledy proti Capitals se Blue Jackets nezmohli ani na gól. Mezi třemi tyčemi proti Vancouveru by měl dostat prostor Sergej Bobrovskij, jenž proti Washingtonu střídal po třech inkasovaných gólech.

Kdo ho dokáže zastavit? Zázračný nováček Elias Pettersson táhne Nucks, za posledních sedm utkání nasbíral fantastických jedenáct bodů, navíc byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne. Vancouver vyhlíží prodloužení vítězné série na tři zápasy.

02:00 St. Louis Blues – Florida Panthers

V kabině St. Louis rozhodně nepanuje pohoda. Svědčí o tom i bitka spoluhráčů Roberta Bortuzza a Zacha Sanforda při tréninku Bluesmanů. V tabulce najdeme jedno z největších zklamání letošní sezony až na šestém místě Centrální divize. 

Ani Panteři zrovna nezáří, ba naopak. Floridě patří dno Atlantické divize. Mužstvu citelně chybí i přítomnost zraněného Vincenta Trochecka. Nyní se u Panterů schyluje k sérii porážek, dokáží ji zastavit na dvou zápasech?

02:00 Nashville Predators – Ottawa Senators

Predators začali prosinec skvěle, když dvakrát uspěli na domácím ledě. Následující dvě venkovní představení však dopadla příšerně – celkem deset inkasovaných branek a žádný bod. Nyní se Nashville vrací do domácího prostředí, nicméně stále bude postrádat čtyři klíčové muže – Forsberga, Arvidssona, Turrise a Subbana.

Ottawa nijak nezáří, přesto patří k příjemným překvapením letošního ročníku. Senátory čeká venkovní trip, před kterým odehráli tři zápasy doma s bilancí 1-1-1. Ofenzívu táhne Mark Stone patnácti góly a třiceti pěti asistencemi, pozadu nezůstává ani obránce Thomas Chabot s 33 body. 

02:00 Minnesota Wild – Montreal Canadiens

Minnesota vyhlíží návrat na vítězný vlak po pěti porážkách z posledních šesti utkání. A doma se chvíli zdrží, po střetnutí s Canadiens je čekají ještě tři zápasy před vlastními fanoušky. Navíc se Wild proti Montrealu daří, kanadského soka porazili v posledních sedmi případech.

Naopak Canadiens se vezou na vítězné vlně, když dvakrát porazili Ottawu a jednou Blakhawks. Ve formě je útočník Andrew Shaw, který bodoval počtvrté v řadě. Daří se i Jesperi Kotkaniemimu a Tomáši Tatarovi, oba zapsali bod v posledních třech zápasech.

02:00 Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks

Tahoun posledních zápasů? Blake Wheeler má v pěti duelech pět kanadských bodů. Skvěle se prezentuje celé mužstvo, Jets slavili v pěti z posledních šesti klání. Sebevědomí o kousek vzrostlo po posledním úspěchu, na domácím ledě smetl Winnipeg Letce z Philadelphie 7:1.

Trápení nebere konce. Bezradní Jestřábi jsou s pouhými třiadvaceti body na samém chvostu celé soutěže. Chicago navíc táhne opravdu nepříjemnou šňůru sedmi proher v řadě. Jako by Blackhawks neměli problémů málo. Na trip s nimi neodcestoval Artem Anisimov.

03:00 Colorado Avalanche – Edmonton Oilers

Dva nejproduktivnější hráči letošního ročníku NHL, Mikko Rantanen s Nathanem MacKinnonem, jsou zkrátka jako utržení ze řetězu. Colorado se o ně bude opírat i tentokrát – s touhou napravit hodně nepovedené představení na ledě Bolts, kde Avs dostali facku v podobě zkratu 1:7.

Parta v čele s McDavidem má v zádech tři výhry v řadě, včetně výhry v derby o Albertu. V tabulce dýchají na záda San Jose a Anaheimu, na které ztrácejí tři body. V sestavě Edmontonu jistě nenajdeme Tobiase Riedera, Andreje Sekeru ani Drakea Caggiula.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.