bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hokejový Real Madrid, říká Neuvirth o Torontu. Věří, že na zkoušce uspěje a v NHL se udrží

23. července 2019, 10:30

Tomáš Zatloukal

Když se Michal Neuvirth dva dny po Novém roce postavil mezi tři tyče Philadelphie, patrně netušil, že ho čeká možná poslední vystoupení v NHL. V necelých jednatřiceti letech, po jedenácti sezonách mezi hokejovou elitou. Od carolinských Hurikánů dostal pět gólů a do konce sezony už se v brance Letců neobjevil. Tolik ho trápily operované kyčle. Teď je Neuvirth sice zdravý, nicméně k setrvání v kanadsko-americké soutěži musí uspět na zkoušce v Torontu.

Neuvirth si věří.

Jde do boje o místo dvorního náhradníka Frederika Andersena odhodlaný a dobrým pocitem, že kvalitní brankářská dvojka Maple Leafs poslední roky chybí.

Garret Sparks s Michaelem Hutchinsonem by pro něj neměli být vážnou konkurencí. Vždyť na rozdíl od rodáka z Ústí nad Labem nikdy nebyli v NHL jedničkami a nedokázali v kleci dominovat. "Věřím, že se do týmu dostanu," řekl Neuvirth pro ČTK.

Navlečen do tréninkového dresu, momentálně se totiž připravuje s pražskou Spartou. Svým osudovým klubem, kde naposledy chytal při výluce v roce 2013 a potvrzoval vlastní extratřídu. Než kývl Torontu, zvažoval, že by v české metropoli působil znovu. Jenže mámení jménem NHL bylo příliš silné.

Maple Leafs nebyli jediným klubem, který Neuvirtha kontaktoval. Sliboval ovšem nejslibnější pozici. Pokud Neuvirth na try outu zaujme, bude dvojkou za dánským čahounem. "Měl jsem i nabídku jednocestné smlouvy, ale začínal bych na farmě a to se mi úplně nechtělo," prozradil.

Není se čemu divit. Bývalý brankář Washingtonu či Buffala prožil v posledních letech příliš neveselých měsíců na to, aby se teď chtěl někde kodrcat týmovým autobusem a čekat na příležitost. Zdravotní složku má tak tlustou, že by s ní utloukl velrybu.

Nenajdete snad sval či kloub na jeho těle, s nímž nelaboroval. Nezapomenutelný je okamžik, kdy na přelomu března a dubna 2017 zkolaboval přímo na ledové ploše. Děsivý incident.

Pokaždé se ale odrazil k lepším zítřkům. V předminulé sezoně se blýskl úspěšností zákroků 91,5 procenta a ukazoval, že když je zdravý, může v NHL zářit. Teď chce za hlavu hodit vleklé potíže s kyčlemi a zase chytat v prestižní soutěži. Cítí se plný sil. Ročník 2018/2019 nazval prodlouženou letní přípravou.

Přípravou na tuze zajímavou výzvu.

"Maple Leafs jsou Real Madrid hokejového světa. Jakmile se mi ozvali, už jsem nic jiného neřešil," považuje si zájem z kanadského klubu.

Na slavné adrese by mohl navázat na pardubického průkopníka Jiřího Crhu, žádný jiný český brankář v Torontu nikdy nepůsobil. Crha zvládl s javorovým listem na prsou 69 mačů. Neuvirth by v případě úspěšné zkoušky mohl atakovat hranici cca. 30 zápasů za sezonu.

Otázkou ovšem zůstává, co mu zranitelné tělo dovolí. Ač se věčný sympaťák teď cítí zdravý, nikdy mu to dlouho nevydrželo. A to je hlavní důvod, proč jeho kariéra v NHL teď visí na vlásku a závisí na try outu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.