bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hollandovi prodloužili v Detroitu smlouvu o čtyři roky

14. srpna 2014, 20:53

Jan Šlapáček

Z třiadvaceti sezón v řadě, kdy Red Wings nechyběli v play off, je v posledních sedmnácti vedl jako generální manažer Ken Holland. Mužstvo během tohoto období získalo tři Stanleyovy poháry. Zkušený činovník může do výčtu svých úspěchů v Detroitu přidat ještě mnohé další, klub s ním dnes prodloužil smlouvu o čtyři roky, tedy do konce sezóny 2017-18.

„Ken je považován za jednoho ze špičkových řídících pracovníků v NHL a měl velký podíl na úspěších Rudých křídel v posledních dvou dekádách,“ připomněl majitel klubu Mike Ilitch. „Moje žena Marian a já jsme velmi potěšeni, že povede naši organizaci v dalších čtyřech letech. Cítíme, že stabilita je základem úspěchu každého klubu. Nová smlouva s Kenem je důležitá pro náš klub a jeho budoucnost.“

Na jaře 1997, kdy se Detroit dočkal prvního titulu po dvaačtyřiceti letech, byl Holland ještě asistentem generálního manažera. Po převzetí otěží od dvojice Jim Devellano – Scotty Bowman získaly týmy sestavované Kenem Hollandem 746 vítězství v základní části a 115 výher v play off, což se v inkriminované době žádnému jinému celku NHL nepovedlo. Do sbírky Rudých křídel přibyly čtyři Prezidentovy trofeje, pět konferenčních a deset divizních titulů.

„Byl jsem tady dlouhou dobu a vždycky jsem byl hrdý a šťastný, že jsem členem Red Wings, říká bývalý gólman, který poměry v organizaci poznal krátce i z druhé – tedy aktivní strany – v osmdesátých letech minulého století. „Pracoval jsem pro, podle mého názoru, nejlepší majitele v lize. Je příjemné vědět, že ve mne mají i nadále důvěru. Jsem hrdý na to, že jsme 23 let v řadě postoupili do play off, a těším se na další výzvy.“

Než se rozeběhne další sezóna, rád by dosáhl shody o podobě nového kontraktu s hlavním trenérem Mikem Babcockem, kterému vyprší smlouva na jaře příštího roku. Poté se můžou Rudá křídla znovu pustit do soupeření s nejlepšími týmy Východní konference, kam od loňska patří.

„Naším cílem pro sezónu 2014-15 je být schopní měřit síly se špičkovými týmy na východě, tedy s Bostonem, Tampou Bay a Montrealem, s nimiž bychom znovu měli tvořit první čtyřku naší divize. Víme, že je to těžká divize, ale chceme zabojovat o místo v play off. Na druhou stranu chceme z našich mladíků vybudovat silné jádro podobné tomu, jaké jsme měli na konci 80. a začátku 90. let, které nás celou dekádu táhlo, a dalšímu z konce 90. let,“ předestírá Ken Holland. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.