bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Holtby, Josi či Hall. Seznam potenciálně volných hráčů po sezoně 2019-2020

21. července 2019, 18:00

Jiří Sameš

Letní přestávka 2019 se už téměř nachází ve své polovině a bezpochyby nabízí velmi zajímavou podívanou. Mrkněme se ale také trochu více do budoucnosti, zajímat nás budou potenciálně volní hráči po skončení sezony 2019-2020.

(Pozn.: Seznam neobsahuje jména hokejistů, kteří se letos domluvili pouze na roční smlouvě. Nehledejte proto například brankáře Robina Lehnera či útočníka Waynea Simmondse.)

Brankáři

Craig Anderson (OTT), Corey Crawford (CHI), Thomas Greiss (NYI), Jaroslav Halák (BOS), Braden Holtby (WSH), Jimmy Howard (DET), Anton Chudobin (DAL), Darcy Kuemper (ARI), Jacob Markström (VAN)

Braden Holtby (Washington Capitals)

Aktuální smlouva: pět let, 30.5 milionů dolarů

Brankář Braden Holtby podepsal s Capitals pětiletou smlouvu na celkem 30.5 milionů dolarů 24. července 2015. Na jaře 2018 měl vynikající formu a týmu výrazně pomohl vyhrát historicky první Stanley Cup.

Co se posledních dvou základních částí týče, neměl moc dobrá čísla. V minulé sezoně se přece jen trochu zlepšil, když v 59 zápasech měl bilanci 32-19-5, průměr obdržených branek 2.82 a procentuální úspěšnost zákroků 91.1.

Holtby, devětadvacetiletý Kanaďan, bude příští rok chytat už svou desátou sezonu, přičemž doposud ve 420 zápasech se může pochlubit průměrem obdržených branek 2.47 a procentuální úspěšnost zákroků 91.8.

Ve své sbírce má mimochodem kromě Stanley Cupu také Vezinovu trofej (2015-2016) a William M. Jenningsovu trofej (2016-2017).

Obránci

Tyson Barrie (TOR), TJ Brodie (CGY), Justin Faulk (CAR), Erik Gustafsson (CHI), Mike Green (DET), Roman Josi (NSH), Torey Krug (BOS), Jake Muzzin (TOR), Alex Pietrangelo (STL), Justin Schultz (PIT), Jared Spurgeon (MIN), Sami Vatanen (NJD)

Roman Josi (Nashville Predators)

Aktuální smlouva: sedm let, 28 milionů dolarů

Obránce Roman Josi připojil svůj podpis s Predators k sedmiletému kontraktu na celkem 28 milionů dolarů 10. června 2013. Je kapitánem a základním kamenem mužstva.

Takřka po celou kariéru si drží skvělá čísla. Loni za 82 zápasů vstřelil 15 gólů (vyrovnané osobní maximum) a zapsal celkem 56 kanadských bodů. Na hřišti navíc v průměru tráví okolo 25 minut.

Josi, devětadvacetiletý Švýcar, má v zámoří na svém kontě osm sezon. V dosavadních 563 zápasech přitom zvládl vsítit 93 gólů a zaznamenat celkem 348 kanadských bodů.

Trofejemi se zatím pyšnit nemůže, každoročně jej ale zase najdeme mezi nejlepšími, co se zmiňovaného pobytu na ledové ploše týče.

Útočníci

Nicklas Bäckström (WSH), Charlie Coyle (BOS), Jevgenij Dadonov (FLA), Michael Frolík (CGY), Alex Galchenyuk (PIT), Mikael Granlund (NSH), Taylor Hall (NJD), Erik Haula (CAR), Mike Hoffman (FLA), Zack Kassian (EDM), Mikko Koivu (MIN), Chris Kreider (NYR), Brayden Schenn (STL), Craig Smith (NSH), Carl Söderberg (ARI), Tyler Toffoli (LAK)

Taylor Hall (New Jersey Devils)

Aktuální smlouva: sedm let, 42 milionů dolarů

Útočník Taylor Hall uzavřel sedmiletou dohodu na celkem 42 milionů dolarů 22. srpna 2012 s Edmonton Oilers. Součástí Devils se stal díky výměně během letní přestávky 2016.

V minulém ročníku toho vinou zranění a následné operaci levého kolene příliš neodehrál. Nastoupil pouze do 33 zápasů, v nichž vstřelil 11 gólů a připsal si celkem 37 kanadských bodů.

Hall, sedmadvacetiletý Kanaďan, byl jedničkou Vstupního draftu NHL 2010. V nejlepší hokejové lize k dnešnímu dni sehrál 562 zápasů, ve kterých vsítil 202 gólů a nasbíral celkem 511 kanadských bodů.

Za sezonu 2017-2018 obdržel Hartovu trofej, New Jersey tehdy zejména díky němu vybojovali jediný postup do play-off za posledních sedm sezon.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.