bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hon na Honku? Dallasu se šikují zájemci, patří mezi ně i Carolina

18. září 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Před pěti lety bylo právě jeho jméno tím prvním, které zástupce Dallasu vyřkl na pódiu ve filadelfské Wells Fargo Center. Když Joe McDonell, jeden z předních skautů Stars, vyslovil "Julius Honka", udělal to s vírou, že z talentovaného Fina vyroste hvězda NHL. Zatím se tak nestalo. Honka paběrkuje a poslední čtyři měsíce minulé sezony proseděl na tribuně.

Honka chce pryč.

Touží po změně prostředí. Je přesvědčený, že jinde muže prorazit. Proč ne, je mu teprve třiadvacet a záblesky svého talentu na seniorské úrovni už ukázal. O restart kariéry si minulý týden řekl rázně.

"Oslovil mě jeho agent s tím, že Julius chce přestoupit jinam. Informoval jsem o tom ostatní kluby NHL, tak uvidíme, co z toho bude," přiznal dallaský generální manažer Jim Nill, jak se věci mají.

Honkovo přání chápe. "Julius nechce v Dallasu zůstat, nestojí o to, aby byl pátým kolem u vozu. A to já respektuji." A tak dal jeho zástupci Toddu Diamondovi svolení, aby hledal "partnera k tanci," tedy zájemce o služby nevysokého rodáka z Jyväskylä, univerzitního města proslulého závody v rallye.

"Jim si uvědomuje, že Julius potřebuje začít od znovu někde jinde, takže na tom spolu pracujeme," přitaká Diamond.

Jeho klient nicméně zatím stále zůstává hráčem Hvězd.

Proč? Nill Honku nikam neposlal z pochopitelných důvodů. "Vzhledem k tomu, že spousta klubů stále nemá podepsané své omezeně volné hráče, je trh prakticky zastavený, nevyměňuje se," vysvětlil zkušený funkcionář pro zámořský tisk.

Přesto kolují zvěsti, že se šikují kluby se zalíbením v mladém finském reprezentantovi. Má jich být už pěkný zástup a podle Erica Engelse ze Sportsnetu mezi ně patří i Montreal Canadiens a Carolina Hurricanes.

Zájem Canes je logický. 

Snaží se vyměnit Justina Faulka (patrně do Anaheimu, přičemž Ducks by museli obětovat Ondřeje Kašeho) a bek s pravým držením hole a dobrou rozehrávkou by se jim v případě Američanova odchodu hodil.

Ještě více by se Honka hodil Habs, kteří kromě Shea Webera s Jeffem Petrym postrádají zadáky s výraznějším ofenzivním přínosem. Takovým by v Dallasu přehlížený seveřan mohl být.

Je takřka jisté, že se Honka bude stěhovat. Stále má slušnou cenu a pro Nilla je postradatelný. Zamíří na jednu z výše uvedených adres?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.