bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hon na kouče Calgary! Bil a rasisticky urážel hráče, kopl Jordána

27. listopadu 2019, 6:53

Marek Hedbávný

Zámořským hokejem otřásá skandál okolo Billa Peterse, současného trenéra Calgary Flames. Jako první o jeho šikaně vůči hráčům veřejně promluvil Akim Aliu.

Aliu hrál pod Petersem v letech 2009 až 2010 na farmě v AHL v Rockfordu. Právě tam měl Peters útočníka, který se narodil v Nigérii, několikrát označit za neg**. 

V rozhovoru pro TSN přidal jeden příklad: „Jednou za mnou přišel před rozbruslením a řekl mi, že je znechucený mým neg*** stylem hudby."

Calgary momentálně případ vyšetřuje. Hovoří se i o Petersově vyhazovu, úterního tréninku se preventivně nezúčastnil.

Hodně špatnou zkušenost má s Petersem i český obránce Michal Jordán, který pod ním působil v Carolině.

Jordán na Twitteru napsal: „Nikdy nepřeju člověku nic špatného, ale dostal jsi, co sis zasloužil, Bille. Byl to daleko nejhorší trenér, kterého jsem kdy zažil. Kopl mě během zápasu a do hlavy udeřil dalšího spoluhráče."

„A pak předstíral, že se nic neděje," svěřil se Jordán. „Nevěřil jsem vlastním očím, že se něco takového může stát v nejlepší lize světa. Jsem šťastný, že už tohle denně nemusím snášet." V rozhovoru pro TSN upřesnil, že ho Peters kopl hodně tvrdě do zad.

Peters měl dosud v NHL velmi dobré jméno: trénoval Detroit, Carolinu a od loňské sezony Calgary. Kanadské reprezentaci pak pomohl ke dvěma titulům na mistrovství světa i k výhře na Světovém poháru.

Nyní se dost možná jeho kariéra zhroutí...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.