bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Horká trenérská křesla. Kdo může jít z kola ven?

24. července 2017, 11:30

Jan Šlapáček

Bez výsledků nejsou koláče. Za poslední dvě sezóny se hned sedmnáctkrát stalo, že některý z klubů představil jméno nového trenéra a ten původní si musel začít hledat nové angažmá. Kteří trenéři by mohli brzy hledat novou práci?

Paul Maurice (Winnipeg Jets)

První celá sezóna na lavičce Jets mu vyšla dokonale. Winnipeg posbíral v základní části 99 bodů a dostal se do play-off. Podobnou sezónu ale svěřenci Maurice zopakovat nedokázali.

V minulých dvou sezónách skončili Jets daleko za postupovou osmičkou a pozice kanadského trenéra začala být nejistá. Winnipeg propadal zejména při hře ve vlastním pásmu a dostával spoustu branek, ačkoliv obrana vypadá na papíře hodně silně.

Maurice se nyní bude muset spoléhat na Stevea Masona a doufat, že zkušený brankář zajistí to, že již Winnipeg tolik gólů dostávat nebude a po dvouletém půstu se znovu podívá do vyřazovacích bojů.

O osudu padesátiletého trenéra rozhodne pravděpodobně úvod nové sezóny.

Jared Bednar (Colorado Avalanche)

Trenérská premiéra Bednara v NHL nedopadla podle jeho představ. Colorado bylo jednoznačně nejhorším týmem v lize a některé výkony Avalanche by se daly klidně nazvat za trapné.

Joe Sakic si ale uvědomuje, že Avalanche nedisponují nejlepším kádrem a rozhodl se, že Bednara ve funkci podrží a dá mu ještě šanci ukázat, že na trénování v nejlepší hokejové lize světa má. Jednoduché to ale mít rozhodně nebude.

Bill Peters (Carolina Hurricanes)

Peters bude na lavičce Hurricanes začínat již čtvrtou sezónu, která se mu klidně může stát osudnou. V minulých ročnících bral generální manažer na svého trenéra ohledy v tom směru, že tým procházel přestavbou. Nyní je ale všechno jinak.

Ron Francis tým předělal, v létě dovedl spoustu kvalitních hráčů a prohlásil, že tým je připraven hrát dobrý hokej. Pokud se hned na začátku nedostaví solidní výsledky, Peters by mohl mít velké problémy s udržením se na pozici hlavního trenéra Hurricanes.

Další trenéři v ohrožení:

Jeff Blashill (Detroit Red Wings)
John Hynes
(New Jersey Devils)
Dave Hakstol (Philadelphia Flyers)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.