bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Horor v Detroitu. Hráči se zastávají trenéra

6. listopadu 2019, 14:55

Jiří Lacina

Hubená léta v Hockeytownu trvají už nějaký ten pátek, bohužel ani letos to nevypadá, že by se mužstvo mělo odrazit ode dna. Je to přesně naopak. Sezóna 2019-20 začala doslova jako v hororu. Po třech výhrách ve čtyřech úvodních utkáních projela Rudá křídla jedenáct z dvanácti duelů a s devíti body se po boku Ottawy krčí u dna NHL.

Nejde přitom o žádné těsné nezdary. Pondělní porážka s Nashvillem 1:6 završila tucet zápasů, ve kterých soupeři přestříleli Detroit 52:20. Na Jeffa Blashilla musí jít mrákoty.

Noviny se začínají do trenéra trefovat. Hráči s ním soucítí a dokonce se ho zastávají. „Je to odhodlaný chlap, který pro nás hodně udělal,“ říká Dylan Larkin. „Na nikoho neukazujeme prstem. To by nám spíš ublížilo. Na někoho ukazovat nás nedostane tam, kam se potřebujeme dostat.“

„Není to o trenérech, jsou to všichni hráči v šatně. Musíme to odpracovat,“ dodal Justin Abdelkader.

Hlavně poslední tři zápasy byly příšerné. Red Wings padli s Carolinou 3:7, s Floridou 0:4 a s Nashvillem 1:6. Dohromady 4:17. „Hráči pracují na konzistentní bázi. My jako trenéři přemýšlíme jen nad tím, jak je připravit. Oni to pak musí správně odehrát,“ říká Blashill.

Larkin věří, že mužstvo je připravené dobře. „Je to o výkonech. Je to o tom chtít puk na hokejku. Jít na led a chtít něco vytvořit. Je to o tvrdé práci a soudržnosti. Právě toho teď u nás moc neuvidíte.“

Zhola nic takového nebylo vidět třeba ve druhé třetině utkání s Nashvillem. Predátoři v ní nastříleli Detroitu pět branek v řadě. Na čtyři góly jim stačilo pět a půl minuty. „Příliš mnoho našich hráčů předvedlo výkon, který se neblížil jejich maximu,“ hodnotil Blashill, který tím v podstatě jen zopakoval svá slova vyřčená po předešlém zápase s Floridou.

„Obránci ještě hrají docela dobře, ale vepředu je to špatné,“ dodal kouč. Také v brankářích problém nevidí. Jimmy Howard a Jonathan Bernier dělají, co mohou. „Nechci pro ně vymýšlet výmluvy, ale oba v těch brutálních časech makají.“

Hráči působí frustrovaně. Larkinova špatná nálada vybublala ve druhá třetině duelu s Nashvillem, kdy zahodil rukavice a na hit Ryana Ellise reagoval výzvou k rvačce. Byla z toho přesilovka soupeře a gól Matta Duchenea na 1:5. „Často se do podobných situací nedostávám. Dostal jsem dvě minuty navíc a oni rychle skórovali,“ mrzelo vyloučeného.

„Od Dylana nechci, aby se pral. Je to supersoutěživý člověk, rozhodl se to vzít do vlastních rukou. Můj vzkaz k němu byl, že oceňujeme jeho soutěživost, ale nechceme, aby se pral,“ zdůraznil Blashill.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.