bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hororový zápas pro San Jose. Pět Žraloků nedohrálo, soupeř má navíc mečbol

20. května 2019, 20:00

Matěj Hodoval

Od pátého střetnutí mezi San Jose a St. Louis očekávala hokejová veřejnost velmi vyrovnanou bitvu. Jenže k velkému údivu se bitva v SAP Center zvrhla pro večer, na který budou chtít příznivci i samotní hráči Sharks co nejdříve zapomenout.

Přitom všemu mohlo být úplně jinak. Z první třetiny stihlo uběhnout pouhých deset vteřin, když Evander Kane, který se v sérii proti Blues trápí, trefil z parádní střelecké pozice pouze tyč.

Žraloci se střelecky prosadit nedokázali. V celém utkání.prověřili Jordana Binningotna pouze jednadvacetkrát, zatímco hosté ze St. Louis zasypali Jonese čtyřiceti pokusy, z nichž v síti skončilo pět. 

Kromě Jordana Binningtona, jenž se, zdá se, v sérii proti kalifornskému celku rozchytal a každým duelem vypadá neprůstřelnější, se na výhře Bluesmanů podepsal druhým hattrickem v letošním play-off forvard Jaden Schwartz.

Série se tedy přesouvá zpět do St. Louis a domácí zde budou mít možnost vybojovat poslední potřebnou výhru. Na druhé straně svěřenci Petera DeBoera potřebují zvítězit dvakrát v řadě, aby postoupili do finále o Stanley Cup.

To však není jediný problém, který San Jose v utkání číslo pět potkal.

Zápas totiž nedohrálo hned pět mužů v tyrkysovém dresu. Tři se zraněním předčasně odešli do kabin, kde se k nim připojili frustrovaní Micheal Haley s Evanderem Kanem, kteří oba byli pod sprchu posláni za nesportovní chování.

Erik Karlsson s Tomášem Hertlem z duelu odstoupili po druhé třetině. Příliš z té třetí si neužil ani kapitán Joe Pavelski, ten během prvního střídání v poslední dvacetiminutovce inkasoval hit od Alexe Pietrangela a okamžitě zamířil do šaten. Americký centr již část letošního play-off vynechal kvůli otřesu mozku, nyní dost možná bude znovu DeBoerovi chybět.

Šrámy si odnesl také finský útočník Joonas Donskoi, jenž po zasažení pukem dvanáct minut scházel na domácí střídačce.

V tuto chvíli to vypadá pro San Jose velmi bledě, nicméně mužstvo z Kalifornie stále hokejky neskládá. „Stále žijeme. Už jsme byli v takové situaci před tím, za stavu 2:3 jsme cestovali do Vegas. Se St. Louis je to stejné, je to dobré mužstvo na horkém ledě,“ burcuje Logan Couture.

Dokáží Žraloci podruhé v této vyřazovací části otočit nepříznivý stav? Utkání v St. Louis má svůj start naplánovaný na středu 02:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.