bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hossa věří, že v příštím ročníku bude produktivnější

19. července 2016, 8:00

Jan Šlapáček

Uplynulá sezóna nebyla pro slovenského útočníka Mariána Hossu vůbec dobrá, ať už z hlediska bodování či po zdravotní stránce. Hossa totiž kvůli zranění levé nohy odehrál v základní části pouze čtyřiašedesát zápasů a připsal si třiatřicet bodů. Po minulých sezónách opravdu velký pád.

V předchozích dvou ročnících se Hossa pokaždé dokázal dostat přes šedesátibodovou hranici a byl svému týmu velkou oporou. Nyní se však začínají objevovat v zámoří hlasy, že slovenský útočník jednoduše stárne a jeho výkony půjdou dolů. Možná až velmi kritické hodnocení.

„Mohl jsem mít v minulém ročníku daleko více bodů a především gólů. Měl jsem dostatek šancí, ale puk někdy odmítal přejít brankovou čáru," rozpovídal se Hossa pro Chicago Tribune. „V příští sezóně budu hrát nadále svoji hru a budu věřit, že se vše v dobré obrátí," dodal.

Sedmatřicetiletý hokejista však o zaměstnání strach mít nemusí, smlouvu má až do roku 2021 a nepředpokládá se, že by se ho Chicago snažilo poslat do jiného celku. Pravděpodobně se však ale Hossa propadne do třetí útočné formace, kde si ve vyřazovacích bojích sedl s Marcusem Krügerem a trenér Joel Quenneville by tuto formaci rád zachoval.

„Pořád ho vnímám jako produktivního hráče, navíc je velmi silný při držení kotouče," pochválil kouč Blackhawks svého svěřence. Pokud se nestane nic neočekávaného, Hossa v příštím ročníku dosáhne na pětistou brankou v NHL. Stačí mu k ní pouze jeden přesný zásah.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.