bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hosté na tahu: sérii může venku ukončit Ottawa i Washington

23. dubna 2017, 20:00

Michal Sobotka

Domácí celky pod tlakem. Boston i Toronto musí v šestém pokračování svých sérií před vlastními fanoušky vyhrát. Jinak jim sezona končí. Ve větší výhodě jsou Washington a Ottawa, kterým stačí jedno vítězství k postupu do druhého kola.

21:00 Boston Bruins – Ottawa Senators (stav série: 2:3)

V pátém utkání utekl Boston hrobníkovi z lopaty. V Ottawě prohrával o dvě branky, ale vítěznou trefu v 91. minutě zaznamenal Sean Kuraly. Tedy hokejista, od kterého by se podobné hrdinství čekalo snad nejméně. Série se tedy vrací na led Bruins, kde ale Ottawa obě utkání prvního kola vyhrála. Senators se navíc v TD Garden daří dlouhodobě. Posledních pět zápasů skončilo vítězstvím hostů.

„Statistika je krásná věc, ale nikdo z nás na ni moc nemyslí,“ přiznal obránce hostů Marc Methot. Další drobnost, která hraje pro hosty – Bruins nikdy nezvrátili sérii, ve které prohrávali 1:3 na zápasy. Jenže teď dýchají. Ačkoli v sezoně prohráli sedm z devíti duelů proti Senators.

01:00 Toronto Maple Leafs – Washington Capitals (stav série: 2:3)

Pro vítěze základní části se asi jedná o těžší sérii, než sami čekali. Každopádně ale po pěti zápasech mají možnost ukončit sérii na ledě Toronta. Čtyři duely došly až do prodloužení, což svědčí o vyrovnanosti zápasů. Capitals se celkově v Air Canada Centre daří, ale play off je doopravdy jiná soutěž.

Karl Alzner vynechal poslední tři utkání. Není jisté, jestli se dá dohromady pro duel v Torontu. Pokud ano, trenér Barry Trotz by stejně uvažoval o nasazení sedmi obránců a jedenácti útočníků. Jistil by se tím, kdyby se náhodou zmiňovaný obránce zase zranil nebo nebyl úplně fit. Po zákroku Kadriho do utkání naskočí Alexandr Ovečkin, což je pro hosty mnohem důležitější zpráva.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.