bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hotovo! Kempný se upsal Capitals na čtyři roky, vydělá 10 milionů dolarů

29. června 2018, 16:37

Adam Bagar

Zadák Michal Kempný zůstane v zámořské NHL hráčem Washingtonu, kterému letos pomohl k premiérovému zisku Stanley Cupu. Český reprezentant se dohodl s Capitals na nové čtyřleté smlouvě, která mu přinese 10 milionů amerických dolarů.

O víceletém kontraktu se v zámoří špitalo už ve čtvrtek. „Michal Kempný neopustí Washington. Zdroje říkají, že souhlasil s víceletým kontraktem. Navzdory zájmu jiných klubů tak zůstane s Caps,“ napsal na Twitter novinář z kanadské televizní stanice TSN Darren Dreger.

Původní smlouva vyprší šikovnému obránci 30. června a hrozilo tak, že se od 1. července stane nechráněným volným hráčem. Obě strany však už předtím naznačily, že by rády ve spolupráci pokračovaly. Aby taky ne, Michal Kempný podával v dresu Capitals skvělé výkony.

Do americké metropole byl vyměněn v polovině února z Chicaga a v tu chvíli jej ani ve snu nenapadlo, že by mohl patřit ke klíčovým obráncům týmu a v červnu slavit Stanley Cup, který s Jakubem Vránou přivezou už v červenci do Prahy, Brna i jeho rodného Hodonína.

Sedmadvacetiletý hokejista si ve Washingtonu postupně vydobyl pozici vedle elitního zadáka Johna Carlsona, v play off nastoupil do všech 24 utkání, nasbíral v nich pět bodů za dvě branky a tři nahrávky, skvěle si plnil obranné povinnosti a dostával hodně prostoru na ledě.

Carlson: Je skoro jako hráč z učebnice, kterého chcete mít v týmu

"V play off předváděl úžasné výkony a potvrdil, že je opravdu vynikajícím obráncem a bruslařem. Je skoro jako hráč z učebnice, kterého chcete mít v týmu," líčil nedávno jeho parťák John Carlson, jenž podepsal s Capitals novou osmiletou smlouvu za 64 milionů dolarů.

Teď se dočkal také dlouholetý hráč brněnské Komety, který si svými výkony řekl o čtyřletou smlouvu v celkové výši 10 milionů dolarů a rozšíří tak svou porci startů v NHL. Aktuálně má na kontě celkem 128 zápasů s bilancí 23 bodů za sedm branek a 16 nahrávek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.