bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Housley je na novou výzvu připraven. V příští sezóně povede Sabres

16. června 2017, 8:00

Jan Šlapáček

Po nevydařené sezóně se v organizaci Buffala změnilo hodně věcí. Do křesla generálního manažera usedl Jason Botterill, který si dal hodně záležet na tom, koho přivede na pozici hlavního trenéra. Volba nakonec padla na Phila Housleyho, jenž se vrátí do velice známých míst.

Psal se rok 1982, když si Sabres v prvním kole draftu z šesté pozice vybrali talentovaného amerického obránce Phila Housleyho. Nepříliš urostlý bek hned v první sezóně ukázal své kvality, procpal se do sestavy Sabres a připsal si skvostných šestašedesát kanadských bodů.

Jeho kariéra pokračovala v podobném duchu i nadále a tak nebylo divu, že se vypracoval v jednoho z nejlepších amerických obránců v historii. S hokejem skončil v roce 2003 a o rok později se dočkal uvedení do síně slávy amerického hokeje. V současné době jeho jméno najdeme i v hokejové síni slávy v Torontu.

Bez hokeje ani ránu

Život bez hokeje si ale Housley představit nedovedl, a tak se po dvou volných sezónách postavil na lavičku Stillwater High, na níž vydržel dlouhých devět let. Během této doby si v roli trenéra potykal i s mezinárodním hokejem.

Posun v jeho trenérské kariéře nastal před sezónou 2013/2014, kdy dostal od Predators možnost, stát se asistentem hlavního trenéra. Housley nabídku přijal a na střídačce Nashvillu nakonec zůstal až do letošní sezóny, ve které byl pravou rukou Petera Lavioletta.

Hlavní úkol v Buffalu? Získat si kabinu

Okamžitě po skončení ročníku pocítil třiapadesátiletý Američan enormní zájem ze strany Buffala, které chtělo svého bývalého hráče na post hlavního kouče. Netrvalo dlouho a dohoda byla na světě.

„Cítím nadšený, že jsem znovu součástí této organizace," začal Housley na tiskové konferenci, která se konala v KeyBank Center. „Je to pro mě vzrušující doba. Vážím si toho, s jakými skvělými lidmi budu spolupracovat," dodal. Dále se rozpovídal i o tom, jestli už má na novou pozici dostatečné zkušenosti.

„Cítím, že jsem připraven. Znám tuhle organizaci velmi dobře a mám radost z výzvy, stát se tady hlavním trenérem klubu NHL," řekl Housley, který je v Buffalu hodně respektován, což mu v začátcích angažmá může dodat potřebnou sílu, aby změnil běh kabiny k lepšímu.

Po propuštění Dana Bylsmy se hodně mluvilo o tom, že v šatně vázla komunikace. Housley by v tomto ohledu měl být jiný šálek čaje, protože po debatě s hráči touží. Udrží si svůj respekt a dovede klub ke světlejší budoucnosti?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.