bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Howard ještě končit nehodlá. Vyjedná si někde smlouvu?

21. září 2020, 2:08

Jan Šlapáček

Kariéra Jimmyho Howarda pomalu spěje ke svému konci. Americký brankář ale končit ještě nehodlá a pokusí si někde vyjednat smlouvu na příští ročník.

Šestatřicetiletý gólman spojil celou svoji kariéru s Detroitem, kde v posledních letech zastával pozici klubové jedničky. Po mizerné uplynulé sezóně to ale vypadá, že u Red Wings s ním již nadále nepočítají a Howard se bude muset poohlédnout po angažmá někde jinde.

Kariéru však rozhodně končit nehodlá. „Někdo by mi musel říct, že už nemůžu dál hrát," dodal ke spekulacím o možném pověšení bruslí a lapačky na hřebík.

Bude o něj ale v lize zájem? Statistiky z minulého ročníku mu při hledání zrovna nepomůžou. Ročník 2019/2020 totiž zakončil s průměrem 4,2 inkasovaných gólů na zápas a procentuální úspěšnost zákroků mu spadla až na 88,2%. Bilance výher a proher se zastavila na 2-27. Přihlédnout se dá pouze k tomu, že chytal za jednoznačně nejslabší celek celé soutěže.

Howard při rozhovoru s Elliotte Friedmanem nadále prozradil, že se již dva měsíce na novou sezónu připravuje a s rodinou probírá případné stěhování, pokud se nic zásadně nezmění a Red Wings neprojeví o jeho prodloužení nakonec zájem.

Jisté je nyní pouze to, že Howard bude muset jít s platem kdekoli výrazně dolů (v minulé sezóně 4 miliony dolarů) a že se bude muset znovu naučit být brankářskou dvojkou. Na post jedničky už s přirůstajícím věkem nemá.

Najde si nové angažmá a nebo vzhledem k přeplněnému trhu s volnými hráči ukončí kariéru? To se dozvíme v nadcházejících týdnech či měsících.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.