bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hra dobrá, výsledky podprůměrné. Minnesota se teď může odrazit od výhry v Montrealu

11. listopadu 2017, 15:00

Martin Schwarz

Minnesota v posledních pěti sezónách vždy postoupila do play-off a loňskou základní část zvládla na jedničku, když skončila druhá z celé Západní konference, tři body za prvním Chicagem. Letošní podzim ale zatím není Divočákům po chuti. Krčí se na posledním stupínku Centrální divize, přestože jejich ztráta není velká. Tým ze St. Paul by mohla nakopnout páteční výhra na ledě Montrealu, kde ani jednou neinkasoval a radoval se z výsledku 3:0.

Pohledíme-li na průběžné pořadí celé National Hockey League, najdeme Minnesotské ve vodách, kde se pohybují Carolina Hurricanes, Buffalo Sabres nebo Florida Panthers. Tedy téměř na chvostu žebříčku. Takový vstup do sezóny si zelenobílí rozhodně nepředstavovali. Navíc když je ze střídačky kočíruje trenér, který je přeborníkem na základní části. Říjen sice zakončili dvěma úspěchy na domácím kluzišti, jenže jakmile přišel listopad, trápení Divočáků o sobě dalo znovu vědět.

Potřebujeme štěstí

Z uplynulých šesti utkání Minnesota slavila jen dvakrát, shodou okolností pokaždé proti Montreal Canadiens. Nejdříve 3. listopadu doma (6:3) a následně po odvetě tento pátek, už ale pod střechou Bell Centre (3:0). Ostatní sokové ovšem byli nad síly Wild a fanoušci i novináři přispěchali s otázkami, co že se to s loňským hokejovým zázrakem děje. „Jsme tým, který je zvyklý vyhrávat,“ posteskl si hlavní kouč Bruce Boudreau po nedávném klání proti Torontu. V něm jeho svěřenci sice předvedli kvalitní výkon (branku Maple Leafs zasypali 37 střelami), do kabiny však odcházeli s prohrou 2:4.

Těžko tak brzy někoho vinit a ukazovat prstem. „V minulé sezóně jste mě asi neslyšeli mluvit o potřebě štěstí. Teď ale realita vypadá tak, že bychom opravdu trochu štěstíčka uvítali, puk se často odrazí přesně tam, kam nepotřebujeme,“ pokračoval Boudreau. Jeho slova přesně vystihují už zmíněné měření sil v Torontu. I když kotouč na hokejkách drželi převážně Wild, domácího gólmana ne a ne překonat. Naopak před rokem v tuhle dobu výtečný Devan Dubnyk propustil tři z osmnácti pokusů kanadského celku. „Nebudu lhát, je to těžké,“ mrzelo minnesotskou jedničku. „Po každém utkání si člověk říká, že smůlu musí prolomit, ale bohužel.“

Půjdou nahoru?

Dočkal se. V Montrealu nedostal ani jeden gól, přestože na něj Habs vyslali úctyhodných 41 pokusů. Vychytal první čisté konto ročníku 2017-18 (v obou předešlých sezónách Dubnyk zapsal do statistik pět nul) a dodal kuráž spoluhráčům před sebou. Nejde totiž říci, že by Minnesota před tribunami Canadiens zrovna ofenzivně explodovala. Všechny tři góly měl na svědomí Jason Zucker, který svým premiérovým hattrickem kariéry pokořil soupeře sám. Ostatní forvardi Divočáků střelecky mlčeli.

Právě minulá partie s Montrealem může Minnesotě po psychické stránce hodně pomoci. Co se totiž herního projevu týče, není mančaftu z Centrální divize moc co vytýkat. V počtu vstřelených i obdržených gólů náleží do průměru soutěže, stejně tak při ohledu na přesilové hry (využití 16,7 %). Po pátečních zápasech se navíc Wild mohli chlubit devátým nejlepším oslabením v NHL (83,6 % ubráněných přesilovek soupeře).

Zdá se tedy, že pokud brankář Devan Dubnyk zopakuje jisté výkony a Divočáci nepoleví v nastaveném tempu, uvidíme je brzy stoupat tabulkou vzhůru. V neděli nad ránem Minnesota zabojuje o body ve Philadelphii, potom se vrátí do St. Paul ke dvojici domácích střetnutí. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.